Overleven in de Winter

//Overleven in de Winter

Overleven in de Winter

Deze winter staan De Tuinen van Appeltern in het teken van PUUR. Museum Tweestromenland uit Beneden-Leeuwen presenteert deze winter in De Tuinen van Appeltern de tentoonstelling Overleven in de winter. Hoe ging het er vroeger in de winter aan toe in het Land van Maas en Waal? Wat is zwieren en zwaaien? Wat at je in de winter? Wat deed je in de winter?

De tentoonstelling bevat vier scenes die het leven in herfst en winter weergeven: oogststijd, de slacht, winterpret in het Land van Maas en Waal en leerlooien in de rustmaand januari. Daarnaast zijn er andere beeldende objecten, arrangementen en decoraties te zien op de bovenverdieping van onze entree. Samen met andere deelnemers maakt dit van ‘Puur’ één geheel.

Activiteiten bij Overleven in de Winter
Bij de tentoonstelling Overleven in de Winter kunnen kinderen meedoen met een workshop manden maken en kunnen zij samen met een volwassene appelmoes maken. Ook er is een slachtmiddag waarbij je kunt kijken en proeven. Daarnaast is er een samenwerking met andere partijen, die bijvoorbeeld zorgen voor een wijnproeverij en een workshop chocoladeletters maken. Wanneer de activiteiten plaats vinden is terug te vinden op de website van De Tuinen van Appeltern: https://appeltern.nl/PUUR én op de website van het museum www.museumtweestromenland.nl. De tentoonstelling Overleven in de Winter wordt officieel op 10 november om 16.30 uur geopend door de wethouder voor Cultuur Ton de Vree. Wil je daar graag bij zijn? Meld je dan aan via de mail: info@museumtweestromenland.nl.

PUUR de Winteropenstelling
PUUR is de winteropenstelling van De Tuinen van Appeltern: een boeiend binnen en buiten programma van november tot en met 6 januari. Dit jaar zijn de Tuinen van Appeltern voor het eerst gedurende het winterseizoen open én vrij toegankelijk. Gedurende de winteropenstelling organiseert De Tuinen verschillende activiteiten voor groot en klein. Er zijn optredens van koren, winterse workshops en tussen 6 december en kerst zijn er lichtjesavonden waar honderden kaarsjes door het park staan.

Informatie
De toegang tot De Tuinen van Appeltern en de tentoonstelling Overleven in de Winter op de eerste verdieping van het entreegebouw is gratis. De winteropenstelling loopt van 9 november tot en met 6 januari en is geopend van woensdag tot en met zondag van 11:00-17:00 uur. Gesloten op maandag en dinsdag én beide kerstdagen, oudejaarsdag en nieuwjaardag. De tentoonstelling Overleven in de Winter is alleen toegankelijk per trap, het andere deel van het programma is goed toegankelijk.

Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a Appeltern www.appeltern.nl

2018-11-06T12:50:56+02:006 november 2018|Nieuws|