Tijdschrift voor de echte tuin- en groenliefhebber

Nieuws

Plant de lente nu in je tuin!

Op het Festa dei Nonni hebben vanmiddag grootouders en kleinkinderen samen met Joep Wijnands, Jaime de Bourbon de Parme (Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden respectievelijk bij de Italiaanse Republiek en de Heilige Stoel), Angela Mannaerts (Advocaat en Voorzitter Salviamo La Barcaccia), Gian Paolo Giovannelli (Wethouder van het Tweede arrondissement) en Bart Siemerink (Directeur Keukenhof) tulpen geplant in de tuinen van Viale Tiziano in Rome. In het voorjaar van 2018 zal het in zijn vrolijke kleurenpracht tot bloei komen.
Met het planten van deze bollen benadrukt Keukenhof de najaarsbeplanting bij bloemententoonstelling Keukenhof. Plant de lente nu!

De 40 Keukenhof tuinmannen starten daar vandaag met het planten van 7 miljoen bloembollen. Jaarlijks worden meer dan 1 miljoen bezoekers ontvangen uit 100 landen.

De Viale Tiziano tuinen zijn in de twintiger jaren ontworpen toen de stadswijk Flaminio, gelegen ten noorden van Piazza del Popolo, werd ontwikkeld. De fontein van deze tuinen dateert uit 1930. De fontein was zwaar beschadigd door een gevallen pijnboom en is in juli van dit jaar met fondsen van Salviamo La Barcaccia gerestaureerd.

Personen in de foto van de plantceremonie (vlnr):
Ambassadeuren Joep Wijnands en Jaime de Bourbon de Parme
Advocaat Angela Mannaerts, Voorzitter Salviamo La Barcaccia
Bart Siemerink, Directeur Keukenhof
Wethouder Gian Paolo Giovannelli van het tweede arrondissement van de stad Rome

Recommended