Plant & eter van vezels tot vanille

//Plant & eter van vezels tot vanille

Plant & eter van vezels tot vanille

In Amerika is het een hype: Plant-based cooking & nutrition. In culturen waar mensen boven¬gemiddeld lang leven speelt een gezonde leefstijl met beweging en plantaardig voedsel een belangrijke rol. Dit boek laat zien hoe natuurlijke stoffen uit planten werken in het lichaam en bijdragen aan een gezonde levensstijl. Met harde feiten over plantaardig voedsel, verrassende weetjes over smaken, geuren en kleuren en heerlijke recepten. Een fascinerend boek voor iedereen met passie voor planten, voeding en gezondheid.

Van vezels tot vanille: verrassende feiten over plantaardig voedsel & heerlijke recepten
Er is een grote diversiteit aan natuurlijke stoffen in plantaardig voedsel die alle belangrijk zijn voor de smaakbeleving, de voedingswaarde, de kleur en het effect op gezondheid: smaakstoffen, kleurstoffen, essentiële voedings- en bouwstoffen en vezels.

Natuurlijke smaken, geuren en kleuren zijn een sensatie voor zintuigen: paarse bosbessen, geurende gele citroenen of vanille van de vanilleorchidee. Hoe kunnen we zoete of bittere stoffen proeven? Wat zit er in plantaardig eten en hoe werken deze natuurlijke stoffen? En hoe kun je er smakelijke gerechten mee maken? Het boek ‘Plant & eter” laat zien hoe natuurlijke stoffen uit plantaardig voedsel werken in het lichaam en bijdragen aan een gezonde levensstijl:

• Natuurlijke plantenstoffen en hun effecten op smaakbeleving en de gezondheid
• 21 heerlijke recepten voor een vegetarisch en plant-based dieet
• Praktijktips van medewerkers uit de Botanische tuinen voor in de eigen tuin

Een fascinerend boek voor iedereen met passie voor planten, (vegetarische) voeding en gezondheid. “De werking van vezels uit haver fascineert me net zoveel als het maken van perfecte eiwitpieken voor macarons.”

Over de auteur: Evelien Rozema studeerde biofarmaceutische wetenschappen en specialiseerde zich later in plantenstoffen. Rozema heeft een passie voor koken met plantaardig voedsel. Zij geeft regelmatig lezingen over planten, voeding en gezondheid.

Auteur: Evelien Rozema
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: paperback, full colour, 144 pagina’s
Formaat: 17 x 21 cm
ISBN: 9789050116466
Prijs: € 19,95

Verkrijgbaar in de boekhandel en via www.knnvuitgeverij.nl

Neem nu een abonnement en ontvang een exemplaar: www.tijdschriftdetuin.nl

2018-04-26T11:11:11+02:0026 april 2018|Nieuws|