Plantenziekten in de tuin

//Plantenziekten in de tuin

Plantenziekten in de tuin

Tijdens de KNPV-najaarsbijeenkomst op 22 november van 9:00 – 17:00 uur. Een insect richtte afgelopen zomer een kaalslag aan in buxushagen. In veel gevallen betekende een bezoek van de buxusmot het einde van de haag. De mot leek vrij plots op te duiken in Nederland om daarna wijdverspreid over het land schade aan te richten in particuliere tuinen. Is deze exoot de kanarie in de kolenmijn? Kunnen we dit in de toekomst vaker verwachten? En zo ja, hoe komt dat dan, welke impact kan dit hebben en hoe kunnen we het voorkomen? En welke interactie is er tussen tuin, openbaar groen en agrarische praktijk wat betreft de verspreiding van ziekten en plagen?

De buxusmot staat met stip op plaats één in de lijst ‘belangrijkste plaag of ziekte in de tuinen in jouw buurt’. De lijst is het resultaat van een inventarisatie onder KNPV-leden. Bij zijn openingswoord zal KNPV-voorzitter Willem Jan de Kogel meer vertellen over de uitkomsten. Het programma gaat verder in op de praktijk van vandaag en biedt wetenschappelijke inzichten in ziekten en plagen die we in de tuin kunnen aantreffen. Tot slot gaat een panel van tuinexperts met elkaar en de zaal in gesprek over de plantenziektenkundige staat van de particuliere tuin.

Opgave is mogelijk via deze link.
Toegang is gratis voor leden KNPV.
Niet-leden betalen 30 euro. Daarnaast is er de mogelijkheid om zich als lid aan te melden (contributie 25 euro, te betalen vanaf 2019), waarna toegang ook gratis is.
Studenten en pers: vrije toegang.

Klik hier voor het programma

2018-11-06T12:37:25+02:005 november 2018|Nieuws|