Primula ‘OOH LA LA Pastel Pink’

//Primula ‘OOH LA LA Pastel Pink’

Primula ‘OOH LA LA Pastel Pink’

Deze nieuwe Primula met een geheel andere look. We kennen de Primula als typische voorjaarbloeier en als vaste plant in de borders. Primula ‘OOH LA LA Pastel Pink’ brengt juist zomers extra kleur. Hij bloeit erg lang en rijk. Zowel in de border of in een ruime pot geplant zal deze maandenlang zijn overdaad aan roze bloemetjes tonen.

Ook deze primula maakt bloemstengels waar de bloemetjes aan verschijnen, echter zitten er heel veel bloemetjes aan iedere bloemstengel en produceert de plant heel veel van deze bloemstengels. De hoogte van de bloemstengels zal tot 55 cm kunnen zijn. Terwijl het blad tot 35 cm hoogte zal komen. Wat ook opvalt aan deze Primula is het afwijkende blad. Geen gebruikelijk wat smaller blad, maar breder en een getande bladrand.

Standplaats
De beste standplaats is in de halfzon. Als u de uitgebloeide of bijna uitgebloeide bloemstengels verwijdert zult u de bloei daarmee nog extra verlengen. De gehele look van deze plant in bloei heeft veel weg van een Geranium maderense. Echter bloeit deze Primula veel langer en zal minder hoog worden dan de Geranium.

We gebruiken deze nieuwe ster als een eenjarige of als meerjarig vorstgevoelig. Tot nu toe hebben we geen echter winter gehad om de winterhardheid te kunnen testen.

https://www.kwekerijmorningglory.nl/plant/primula-ooh-la-la-pastel-pink-primula/
www.kwekerijmorningglory.nl

Primula ‘OOH LA LA Pastel Pink’

2020-03-30T10:22:49+02:0030 maart 2020|Planten en bomen|