Snoeppot voor de liefhebber

//Snoeppot voor de liefhebber

Snoeppot voor de liefhebber

Verbaas je niet als je op een mooie zomerdag op deze kwekerij Duits, Frans, Engels of Fries hoort spreken. Plantenliefhebbers uit heel Europa weten Marnis kwekerij in het Limburgse Schimmert te vinden. Vaste planten waar de gemiddelde tuinier nog nooit van heeft gehoord, staan hier in volle glorie in bloei. Hier word je hebberig.

Pascal Jongen is sinds 2009 eigenaar van deze kwekerij. Hij is een groot plantenliefhebber en werkte hier 10 jaar als vrijwilliger. Toen de oprichters het tijd vonden om te stoppen, nam hij de kwekerij over. In die vrijwilligerstijd had hij zich de kneepjes van het planten kweken goed eigen gemaakt. Het sortiment was toen al uniek en het vermeerderen van veel aparte soorten was niet altijd gemakkelijk. Hij zag soorten uit de plantengeslachten Dysosma, Trillium, Epimedium, Paris en Polygonatum – allemaal schaduwplanten – en vond ze fascinerend.

Het hele verhaal lezen? Hier vindt u alle winkels waar het magazine verkocht wordt in Nederland en België: www.tijdschriftdetuin.nl/verkooppunten/ Of neem een abonnement a € 38,50 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk/ Een mail met uw adresgegevens en iban naar info@tijdschriftdetuin.nl volstaat.

2018-08-09T17:50:44+02:009 augustus 2018|Nieuws|