Steppedag Lianne’s Siergrassen

//Steppedag Lianne’s Siergrassen

Steppedag Lianne’s Siergrassen

De steppetuin interessant voor de toekomst? Op zaterdag 27 juni is er een Open dag/Steppedag bij Lianne’s Siergrassen in de Wilp. Deze zogenaamde Steppedag staat vooral in het teken van de nieuwe Steppetuin.
Dit nieuwe gedeelte is onderdeel van de grote en – inmiddels internationaal bekende – prairietuin van Lianne’s Siergrassen in de Wilp. Ontwerpster en eigenaresse Lianne Pot heeft zich voor dit gedeelte laten inspireren door de wat lagere ‘grass and sagebrush’ steppe gebieden in de staten Nevada en Utah.
Klimatologisch gezien zijn de steppe gebieden niet te vergelijken met Nederland maar de sfeer in deze gebieden is volgens velen adembenemend te noemen. Om die afeer te kunnen vatten is Lianne op zoek gegaan naar grassen, vaste planten en kruiden die die sfeer kunnen vangen én zich al hebben bewezen in Europa. Er worden soorten gebruikt zoals: Dianthus, Salvia, Penstemon, Ruta, Echium, Euphorbia en Poa. Soorten die in de Noordamerikaanse steppe of de australische steppe kunnen voorkomen én goed tegen warme en droge omstandigheden kunnen. Zou deze steppetuin in verband met het opwarmen van de aarde interessant kunnen zijn voor de toekomst? Wat in ieder geval duidelijk is geworden dat deze tuin zich in het eerste en tweede jaar na aanleg – de hete zomer van het jaar 2018 en 2019 – geweldig gehouden heeft. Extra toevoeging van water was niet noodzakelijk. Sterker nog: de planten deden het geweldig!
In deze steppetuin worden ook soorten gebruikt die niet op de oorspronkelijke steppe te vinden zijn maar die door hun uitstraling, bloeitijd of vorm goed bij het geheel passen. De uitdaging ook hier is – net als in de prairietuin – dat het systeem van planten moet gaan werken. Onderhoudsvriendelijk, duurzaam en het hele jaar mooi. Goed voor mens en dier!
Toegang gratis. Geopend van 09.00 tot 17.00 uur.
Lianne’s Siergrassen, Jan Gosseswijk 31, 9367 TE De Wilp (Gn). Tel.: 0594 644263. Websites: www.siergras.nl óf www.prairietuin.nl.

2020-06-17T12:20:35+02:0017 juni 2020|Nieuws|