STIHL strijdt tegen tekort aan bossen

//STIHL strijdt tegen tekort aan bossen

STIHL strijdt tegen tekort aan bossen

Er is in Vlaanderen een groot gebrek aan bossen. Zeker in de buurt van woonkernen. En daar wil producent van tuinmachines, bos- en natuurbeheeruitrusting STIHL iets aan doen. Ze willen maar liefst 10.000 m2 meter bos planten dankzij hun De Warmste Week-actie voor Natuurpunt. Dat ‘Warmste Bos’ komt er in februari 2019 in Aalter.

Op zondag 17 februari wordt het ‘Warmste Bos’ geplant. Wil je er bij zijn? Graag een seintje via renee.rutten@primetime.be

Warme mutsen en houten schijfjes
Voor het jaarlijkse De Warmste Week van de VRT kiest producent van bos- en natuurbeheeruitrusting STIHL Natuurpunt als goed doel. Met hun actie willen ze ‘Het Warmste Bos’ in Aalter planten en mikken ze op een uitbreiding van een bestaand historisch bos met maar liefst 10.000 m2. Een verademing als je weet dat er in Vlaanderen een groot tekort is aan bossen. Zeker in de buurt van woonkernen is de situatie problematisch.

Om dit probleem aan te pakken, verkopen ze gadgets via STIHL dealers, de Natuurpunt Winkel en de bezoekerscentra van Natuurpunt. Mutsen om je warm te houden tijdens de koude dagen. Of houten schijfjes die ideaal zijn als kerstversiering, en om nadien op de plantdag je eigen boom mee te personaliseren. Ze zijn gemaakt van kastanjehout uit duurzaam beheerde bossen. Per schijfje zorgt STIHL voor 1 m2 meter bos, per muts is dat zelfs 2 m2.

 Stihl muts

Dat STIHL Natuurpunt uitkoos, is geen toeval. Dit initiatief is een logisch gevolg van een jarenlange samenwerking. De kettingzagen, bosmaaiers en heggenscharen van STIHL zijn namelijk onmisbaar om ecologisch bos- en natuurbeheer in de praktijk om te zetten.

Het bos wordt op zondag 17 februari feestelijk geplant. Iedereen die een schijfje of muts kocht, is welkom om zijn eigen boompje(s) te planten.

Houtkunst en selfietroon
Naast het verkopen van mutsen en houten schijfjes, voorziet STIHL als hoofdpartner van ‘The Flame’ een unieke inkleding van het ‘Warmste Week’-hoofdterrein in Puyenbroeck. Wat dacht je van houtkunstenaars die dieren uit hout maken. Dieren die ook in ‘Het Warmste Bos’ kunnen leven, en die geveild worden op 2dehands.be om voor nog meer bos te zorgen. Een mooie symbolische actie dus. Of een heuse ‘Warmste Week’-selfietroon. Gezelligheid verzekerd!

Prijzen:
De houten schijfjes kosten 4 euro en staan garant voor 1 m2 bos
Mutsen kosten 7 euro en vertegenwoordigen 2 m2 bos

2018-12-06T12:45:14+02:006 december 2018|Nieuws|