Tegels met waterbuffer

//Tegels met waterbuffer

Tegels met waterbuffer

Ceramidrain: keramische tegels met revolutionair waterbufferend systeem

TuinVisie introduceert Ceramidrain, dé innovatie op het gebied van keramische terrastegels. Deze unieke tegels combineren de positieve eigenschappen van keramische tegels met een steeds belangrijker wordend thema in de tuin; het bufferen en infiltreren van hemelwater. De Ceramidrain bestaat daarom uit twee delen; een keramische tegel van 16 mm dik en een bufferende en drainerende onderlaag van 24 mm dik. Deze kunststof onderlaag heeft een open honingraatstructuur met een opslagcapaciteit van 22 liter per m2. Regenwater wordt in deze onderlaag opgevangen en vervolgens langzaam afgegeven aan de ondergrond.

Verwerking
De twee lagen van de Ceramidrain zijn verbonden door een ijzersterke, gepatenteerde spreidplugverbinding. Dankzij een speciale Plug- & layverbinding schuif je de tegels makkelijk in elkaar en is het leggen van de Ceramidrain zeer eenvoudig, mede doordat de tegels met 17 kilo per stuk licht in gewicht zijn. De tegels kunnen worden verwerkt in een drainerend (eventueel stabiliserend) zandbed. Ze hebben rondom een afstandhouder van 3 mm die zorgt voor een optimale afvoer van het water. Voor een optimale werking worden de tegels niet gevoegd wat resulteert in kostenbesparing op voegmateriaal en aanvullende arbeidskosten. Tevens zijn afvoergoten ook niet meer nodig.

In tegenstelling tot andere terrastegels hoeft de Ceramidrain niet onder afschot gelegd te worden maar kan het terras waterpas gelegd worden. Hiermee word een optimale verdeling verkregen zodat het hemelwater optimaal gebufferd en gedraineerd kan worden in de ondergrond.

De tegels zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Ze kennen een zeer goede kleurechtheid en door hun hardheid zijn ze vorst, kras- en slijtbestendig. De tegels worden geleverd in de afmeting 60x60x4 cm en zijn beschikbaar in zeven trendy kleuren en in een uniek dessin.

Noodzaak van wateropvang in eigen tuin
Wateroverlast op wegen en in tuinen door langdurige regen, of zelfs al door één flinke stortbui is tegenwoordig aan de orde van de dag. De oorzaak is een overbelast rioolstelsel, dat simpelweg de hoeveelheid water niet snel genoeg kan afvoeren. Het probleem is inmiddels dusdanig groot dat diverse gemeentes in het land het afkoppelen van hemelwater (niet langer laten weglopen van hemelwater in de riolering, maar opvangen in de bodem of op het oppervlaktewater) verplichten en subsidieregelingen aanbieden als mensen hun eigen regenwater bufferen, om zo het rioolstelsel te ontzien.

2018-05-08T10:33:03+02:009 mei 2018|Nieuws|