Tips om je tuin zomerklaar te maken

//Tips om je tuin zomerklaar te maken

Tips om je tuin zomerklaar te maken

Inmiddels staat de zomer alweer voor de deur en kunnen we steeds vaker genieten van de zon. Het is dan heerlijk wanneer je eigen tuin helemaal zomerklaar is, zodat je niet naar het park of een terras hoeft om bij te kleuren. Hiervoor moet natuurlijk wel het één en ander gebeuren, want je tuin kan na de winter nog wel eens rommelig zijn. Een gezellige zithoek en een plekje in de schaduw is dan ook een must voor jouw tuin. Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder voor een aantal handige tips.

Een gezellige zithoek
Ten eerste is het belangrijk dat je een fijne plek hebt in je tuin waar je goed tot rust kunt komen en kunt genieten van het mooie weer. Hiervoor kun je verschillende meubels aanschaffen voor in de tuin. Op deze manier is er voor iedere tuin wel een passend meubel. Zo kun je kiezen voor een comfortabel loungeset in de vorm van een hoekbank of een diningset. Een diningset is een hoger model waaraan je dus ook kunt dineren. Verder kun je natuurlijk ook de tafel en de stoelen zelf bij elkaar kiezen. Kies dan voor een Van der Garde tuintafel en moderne kuipstoelen. Dit kun je gemakkelijk schoonmaken, waardoor je het gemakkelijk zomerklaar kunt maken.

Creëer een plekje in de schaduw
Tegenwoordig worden de zomers in Nederland steeds warmer. We kunnen soms zelfs spreken van een hittegolf. Hierdoor wil je dan wel een fijne plek buiten hebben in de schaduw. Dit kun je creëren door een overkapping te laten plaatsen, maar dit is natuurlijk een dure investering. Een goedkopere oplossing is om een parasol aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten parasols te koop, zo kun je kiezen voor een stokparasol of een zweefparasol. Een stokparasol beschikt over een stok in het midden van de parasol, waarbij je om de stok in de schaduw zit. Bij een zweefparasol hangt de parasol als het ware naar voren en heb je dus geen last van een stok in het midden. Het voordeel van een parasol is dat je deze ook weer in kunt klappen als je wel in de zon wilt zitten.

Kortom, wanneer je je tuin klaar wilt maken voor de zomer is het belangrijk om een gezellige zithoek te creëren en een plekje in de schaduw. Op deze manier kun je de hele zomer genieten van je tuin, zelfs wanneer er sprake is van een hittegolf!

2022-05-13T09:23:54+02:0013 mei 2022|Nieuws|