Tuinieren in de herfst

//Tuinieren in de herfst

Tuinieren in de herfst

Als de bladeren beginnen te vallen en je tuin geel en oranje bedekt is, weet je dat de warme dagen definitief hebben plaatsgemaakt voor de herfst. Hoogste tijd om je tuin op te ruimen en nieuwe planten de ruimte te geven om te ontkiemen en bloeien. Want het groeiseizoen mag dan bijna afgelopen zijn, de herfst is hét moment om te planten. De lucht en de grond zijn goed vochtig waardoor je geen zorgen hebt over watertekort. Gewapend met een Fiskars schep, schoffel en hark maak je je tuin klaar voor een kleurrijk voorjaar. Wat heb je nodig? Je barbecue en tuinmeubelen kunnen aan de kant en je tuingereedschap met steel kun je erbij pakken. Een schep, bezem, bladhark, het Fiskars Solid gesteeld tuingereedschap is de perfecte en complete collectie voor deze herfst.

Begin met het bezemen en harken van de herfstbladeren. Ook al zijn ze mooi om naar te kijken, ze kunnen een hoop problemen veroorzaken op het gazon. Het gras moet kunnen ademen en onder bladeren vormt zich snel vocht waardoor schimmels en andere onaangename gazonziektes de kans krijgen. Gebruik een bezem in plaats van een bladblazer – dat is leuker, beter voor je conditie en minder belastend voor dieren die in je tuin een winterslaap houden. De lichte Solid bezem M (€ 24,99) bevat een combinatie van zachte en harde borstels en naar binnen gebogen uiteinden waardoor er geen blad wordt overgeslagen. In één beweging veeg je alles weg. Diervriendelijke tip: egels vinden het fijn als ze zich onder een hoopje bladeren kunnen begraven; bouw voor hen met de bladeren die over zijn een kleine stapel in een hoek van de tuin.

Met de Solid bladhark M (€ 17,99) bereik je de kleinere oppervlakken van je plantbedden en gazon, zoals rond bomen of onder struiken. Ongelijke oppervlakken met wortels of hoekjes? Door de robuuste tanden en smallere kop bewerk je deze in no time.

Fiskars Bladhark

Winterharde en robuuste planten doen hun intrede in de herfst – vaste planten, fruitplanten en vele soorten bloembollen kunnen zonder problemen worden geplant tot de eerste nachtvorst. Dankzij de rechte, scherpe snijrand van de Solid tuinspade spits (€ 20,99) wordt dit een fluitje van een cent. Ook voor het afsteken, graven en verplaatsen van grote hoeveelheden materiaal is het sterkste gereedschap nodig. Daarnaast kun je met de spade grond en compost mengen en zit je goed voor alle andere graafwerkzaamheden. Net als alle Fiskars producten is de spade oersterk en uiterst duurzaam.

De Solid schoffel (€ 24,99) maakt onkruid losmaken wel heel satisfying. Niet meer bukken en met de smallere zijranden breek je zo door de bodemkorst. Door de robuuste kop en een duurzame aluminium steel kun je op deze schoffel jarenlang vertrouwen, waar je ook moet wieden.

En dan? Wat moet je met al die dorre herfstbladeren, afgebroken takken en dat uitgetrokken onkruid? Maak het verplaatsen van tuinafval naar de composthoop makkelijk met de Solid pop-up tuinafvalzak 56 liter (€ 15,99). Licht, draagbaar en opvouwbaar. Bonustip: bladeren zijn welkom voer voor compost!

Een kind kan de tuin doen
Dit jaar doe je het niet alleen, maar trommel je het hele gezin op om in de tuin te werken (jong geleerd, oud gedaan). Voor de tuinders van morgen is er nu de MyFirst-collectie. Veilig en lichtgewicht tuingereedschap dat niet kapot te krijgen is.

www.fiskars.nl

2021-09-15T11:22:10+02:0015 september 2021|Nieuws|