Tuinlezing Hans van Horssen

//Tuinlezing Hans van Horssen

Tuinlezing Hans van Horssen

Op woensdag 4 augustus en woensdag 11 augustus geeft Hans van Horssen een lezing in het theater van Singer Laren. Beide lezingen beginnen om 10.30 uur tot 11.30 uur. De lezing staat in het teken van de dynamische plantstijl ‘Dutch Wave’: de tuin in alle seizoenen. Rode draad in het verhaal is De Vlinderhof. Een publieke tuin in Leidsche Rijn Utrecht, een ontwerp van Piet Oudolf.

De presentatie wordt ondersteund aan de hand van vele foto’s en videos waarin Hans de Dutch Wave plantstijl heeft vastgelegd. Op deze beelden is te zien hoe mooi deze plantstijl is gedurende verschillende seizoenen: prachtig in de zomer en ook zeker boeiend in de herfst.

Heeft u na afloop nog vragen? Hans neemt na afloop van zijn presentatie uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden, zodat hij zijn tijd tijdens de lezing volledig kan gebruiken om een impressie te geven van de Dutch Wave.

Naast tuinontwerper, is Hans van Horssen ook een gepassioneerde tuinfotograaf. Hij gaat graag op pad om de mooiste details van natuurgebieden en tuinen vast te leggen. Deze foto’s en bevindingen deelt hij graag in zijn lezingen.

Vlinderhof Hans van Horssen

Vlinderhof Hans van Horssen

Hans van Horssen: tuinontwerper én tuinfotograaf
De passie voor natuur uit zich bij Hans niet enkel in het ontwerpen van tuinen: hij legt de schoonheid van de natuur ook graag vast op beeld. Hij haalt zijn inspiratie ook uit de natuur en vertelt tijdens de presentatie hoe hij kijkt naar de natuur. De gemaakte foto’s zijn niet onopgemerkt gebleven: met zijn tuinfotografie heeft Hans al meerdere internationale foto-awards gewonnen. Zo won hij in het verleden 4 final Awards tijdens de internationale fotowedstrijd International Garden Photographer of the Year (IGPOTY). www.hansvanhorssen.nl

Singer Laren is een plek waar kunsten samenkomen. Het bestaat uit een museum, villa, beeldentuin en een theater. In het museum kunt u genieten van wisselende tentoonstellingen uit de periode 1880-1950, terwijl de gratis toegankelijke beeldentuin is ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars.

De Villa De Wilde Zwanen is aan het begin van de vorige eeuw gebouwd door het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer. Zij ontvingen hier vele kunstenaars waardoor er een prachtige kunstcollectie bij elkaar kwam. Het museum en het theater werden in 1956 aan de villa gebouwd. ‘Singer Laren is, in de geest van de oprichtster, de plek waar kunsten samenkomen, waar we de kunsten vieren.’ Aldus museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm. De kunst is niet enkel te bewonderen in het museum en in de beeldentuin, maar ook tijdens lezingen, tentoonstellingen en workshops.

Aanwezig zijn bij de lezing van 4 of 11 augustus?
Wilt u graag meer te weten komen over de dynamische plantstijl Dutch Wave? Voor beide lezingen zijn nog enkele tickets beschikbaar. De tickets kunt u kopen via de website van Singer Laren. www.singerlaren.nl

Vlinderhof Hans van Horssen

Vlinderhof Hans van Horssen

 

2021-09-01T09:20:42+02:0028 juli 2021|Nieuws|