Tuintoer van Abbemuseum

//Tuintoer van Abbemuseum

Tuintoer van Abbemuseum

Deze zomer kunnen kinderen en hun (groot)ouders samen op ontdekkingstocht in de tuin van het Van Abbemuseum: het grootste kunstwerk in de collectie. De Tuintoer prikkelt de zintuigen met zowel natuur als cultuur. Aan de hand van een toerboekje met speelse doe-opdrachten verkennen bezoekers samen de verhalen die in de tuin te vinden zijn. De Tuintoer is verkrijgbaar t/m zondag 5 september en neemt je in zo’n drie kwartier mee langs kunstwerken rond het riviertje de Dommel, de planteneilanden in de museumvijver en de geliefde voortuin van het Van Abbemuseum, ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf.

Een levend schilderij
Piet Oudolf (bekend van o.a. de High Line in New York): “Ik zie de tuin graag als een levend schilderij. Alle verschillende kleuren, vormen, lijnen en structuren zijn samen een bijzonder geheel waarin van alles te ontdekken is.” Bij de start van de Tuintoer krijgen museumbezoekers een unieke digitale introductie van Oudolf zelf. Bekijk hier deze mini-documentaire van circa 9 minuten waarin de tuinarchitect spreekt over de totstandkoming van de tuin van het Van Abbemuseum.

Praktische informatie
De Tuintoer is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar en duurt zo’n 45 minuten. Neem een smartphone mee om de introductie van Piet Oudolf te bekijken. Boek museumtickets vooraf online en bestel tijdens het aankoopproces een Tuintoer-boekje erbij voor €1. Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar raden we aan een boekje per persoon te kopen. www.vanabbemuseum.nl

Beeld: Foto Joep Jacobs

2021-07-26T10:52:47+02:0026 juli 2021|Nieuws|