Tuinworkshops Modeste Herwig

//Tuinworkshops Modeste Herwig

Tuinworkshops Modeste Herwig

Vanuit haar passie voor tuinen en planten biedt Modeste Herwig workshops aan voor tuinliefhebbers en tuinontwerpers, in de prachtige Botanische Tuinen Utrecht. Alle tuinworkshops zijn inclusief koffie met gebak, lunch, gebruik van tekenmateriaal, syllabus en een digitaal boek. Meer informatie en inschrijven op www.tuinworkshop.nl en info@tuinworkshop.nl

Seizoenenborder – Maak zelf een beplantingsplan (1 dag)
Wil je nieuwe plannen maken voor de beplanting in je tuin volg dan de workshop Seizoenenborder. Modeste laat inspirerende voorbeelden van borders zien, die meerdere tuinseizoenen mooi zijn. Na de lunch maak je onder begeleiding van Modeste Herwig en Anneke Beemer of Miranda Spaan zelf stap-voor-stap een beplantingsplan voor een border of een plantvak in je eigen tuin. Ook geschikt voor renovatie van een bestaande beplanting, of om je border op te frissen.
*Data: donderdag 4 maart, vrijdag 12 maart, maandag 12 april, woensdag 16 juni, maandag 6 september 2021. Van 10-16 uur. Prijs:
€ 125,-.

De beste borderplanten (1 dag)
We kijken deze dag naar de beste planten én de mooiste combinaties voor een border of plantvak. Deze workshop is bedoeld om je plantenkennis te vergroten. Goed te combineren met de workshop Seizoenenborder en Ontwerp je eigen tuin.
*Data: woensdag 12 mei 2021. Van 10-16 uur. Prijs: € 95,-.

Ontwerp je eigen tuin (2 dagen, met Dolf Houtman, Anneke Beemer en Miranda Spaan)
Ga zelf aan de slag met het ontwerpen van je eigen droomtuin. De eerste dag hebben we het vooral over ontwerpen, de tweede dag gaan we verder met de beplanting. De locatie voor de 1e dag (ontwerp) is Boskoop, voor de 2e dag (beplanting) is Botanische Tuinen Utrecht.
We maken een onderscheid tussen tuinen tot 800 m2 (Classic) en tuinen groter dan 800 m2 (XXL). Voor de Classic workshop volg je twee dagen. Bij een XXL tuin heb je meer tijd nodig voor het ontwerp, hier zijn 2 dagen voor ingericht. Er wordt ook al een aanzet gemaakt voor de structuurbeplanting van bomen en hagen. Voor de rest van de beplanting volg je 1 dag, in totaal dus 3 dagen.
Voor alle data: https://tuinworkshop.nl/ontwerp-je-eigen-tuin

Van 10.00 tot 16.00. Prijs: € 375,- voor 2 dagen.
Voor koppels die samen aan 1 ontwerp willen werken zijn de kosten voor 2 dagen in totaal € 562,50

Tuinfotografie (1 dag)
Wil je prachtige foto’s maken van bloemen en tuinen? Doe dan de workshop bij Nederlands bekendste tuinfotograaf Modeste Herwig. Vanuit haar jarenlange ervaring geeft Modeste alle tips & trucs om schitterende foto’s te maken van tuinen en bloemen. Na uitleg van de theorie, fotograferen we in de tuin aan de hand van opdrachten. Aan het eind van de dag bespreken we de resultaten.
Zo leer je betere foto’s te maken van je eigen tuin én van andere tuinen. Ervaring met tuinfotografie is niet nodig.
*Datum: vrijdag 25 juni 2021. Locatie: De Tuinen van Appeltern. Van 10.00 tot 16.30. Prijs: € 130,-

Tuinplantenkennis (2 dagen)
Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor plantenliefhebbers, hoveniers en tuinontwerpers die hun plantenkennis willen uitbreiden. Tuinplanten uit alle plantengroepen komen gedurende 2 lesdagen aan bod. Elke dag zorgen we voor levend materiaal en gaan we ook de tuin in, zodat je de tuinplanten in het echt bekijkt. Inclusief x een lezing van hortulanus Gerard van Buiten
*Data: woensdag 30 juni en woensdag 6 oktober 2021. Van 10.00 tot 16.00. Inschrijven voor 1 dag is ook mogelijk. Prijs: € 110,- per dag, € 215,- voor 2 dagen.

Natuurlijk Snoeien (1 dag, met Tinka Chabot)
Snoeien is voor veel tuinliefhebbers toch wel een van de meest uitdagende en moeilijkste tuinklussen. Maar als je weet hoe het moet, wordt deze ‘chirurgie’ in de tuin juist erg leuk om te doen. Tijdens deze workshop leer je van Tinka Chabot en Modeste Herwig waarom en wanneer je moet snoeien. We snoeien op een terughoudende manier, het gaat ons vooral om een mooie natuurlijke groeivorm.
*Data: woensdag 14 april 2020 en vrijdag 17 september 2021. Van 10.00 tot 15.00 uur. Prijs: € 110,-.

Fruit Snoeien (1 dag, door Tinka Chabot en Wankja Ferguson)
Een fruitboom moet veel fruit dragen en er ook mooi uitzien. Hoe zoek en vind je de balans tussen veel fruit en een fraaie boom of struik? Dat gaan Wankja Ferguson en Tinka Chabot je haarfijn uitleggen.
*Data: zaterdag 11 september van 10-15 uur Prijs: € 110,-

Terugkomdag beplanting (1 dag)
Deze extra dag is een vervolg voor de cursisten van de workshop Seizoenenborder en Ontwerp je eigen tuin, maar kan natuurlijk ook als losse dag gevolgd worden. Wil je onder begeleiding nog verder werken aan je beplantingsplan, dan kan dat op deze dag in september.
*Data: vrijdag 3 september 2021. Van 10-16 uur. Prijs € 120,-

Bloemen pluktuin (2 dagen, met Marieke Nolsen)
Maak zelf je eigen pluktuin vol bloemen. Het is fantastisch om zelf prachtige boeketten uit je tuin te kunnen plukken. Tijdens deze workshop leer je hier alles over. Het volgende jaar kun je zelf al een tuin vol plukbloemen hebben.
*Dag 1. De eerste dag leer je hoe je zelf een pluktuin kunt ontwerpen, aanleggen en onderhouden.
*Dag 2. De tweede dag gaan we op excursie naar twee mooie pluktuinen (met uw eigen auto) om inspiratie op te doen.
*Data: 14 en 22 september + 15 en 23 september 2021. Van 10-16 uur. Prijs voor 2 dagen: € 225,-

www.tuinworkshop.nl

2020-10-12T13:44:25+02:0012 oktober 2020|Nieuws|