Vakopleidingen in de avonduren

//Vakopleidingen in de avonduren

Vakopleidingen in de avonduren

Het klimaat in Nederland verandert. Hete en droge zomers, afgewisseld door tropische stortregens vragen om drastische maatregelen in de groene sector. En juist daarom is de vraag naar goed opgeleide hoveniers groot. Lentiz Cursus & Consult start in september weer met vakgerichte hoveniersopleidingen in de avonduren in de regio Zuid-Holland en Zeeland.
“Afgelopen zomer hebben we in ons land ervaren dat ons klimaat verandert. De groene sector zit te springen om mensen die hierin verandering brengen”, vertelt Harry van der Zaag, directeur van Lentiz Cursus & Consult. “Het vakmanschap van hoveniers is veel breder dan het aanleggen van tuinen. Wat te doen met het afwateren van regenwater? Hoe het water op te vangen en te gebruiken in droge perioden? Welk type tuin helpt het klimaat? Welke planten en bloemen zorgen voor een toename van de biodiversiteit? Hoe kunnen we met begroeiing zorgen voor verkoeling in stedelijk gebied? Het zijn de vraagstukken van deze tijd waar hoveniers het verschil maken.”

Zij-instromers
Lentiz biedt de vakopleidingen in de groensector speciaal aan in de avonduren zodat een combinatie met werk en/of gezin goed mogelijk is. Dat maakt de opleidingen interessant voor mensen die al in de groene sector werken, maar met name ook voor zij-instromers. “Meer dan de helft van de cursisten die deze maand in onze regio examen doen, is zij-instromer. Het zijn mensen die altijd al graag buiten in het groen wilden werken. Vanwege de actualiteit én grote vraag naar vakmanschap zetten zij nu de stap naar een nieuwe dynamische sector”, aldus Van der Zaag.

Informatieavond
Na de zomer zijn de hoveniersopleidingen van Lentiz te volgen in Barendrecht, Maasland, Breda en Goes. Meer informatie wordt gegeven tijdens de speciale informatieavond op woensdag 19 juni 2019 om 19.00 uur in Lentiz MBO Barendrecht, Dierensteinweg 2 te Barendrecht. Met de opleidingen wordt een erkend vakdiploma behaald van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en de Stichting Onderwijs Groenvoorziening (SOG). Voor meer info en aanmelden kan men bellen naar +31(0)10 590 34 47 of mailen naar cursus-consult@lentiz.nl Op de website https://cursusconsult.lentiz.nl/cursus/vhg-branche-aankomend-hovenier is meer informatie te vinden over de opleidingen.

2019-06-05T15:11:41+02:005 juni 2019|Nieuws|