Van Mierlo Tuinen finalist

//Van Mierlo Tuinen finalist

Van Mierlo Tuinen finalist

Van Mierlo Tuinen is finalist van de prestigieuze Engelse SGD Awards (Society of Garden Designers) met de “Japanse Watertuin”. Noël van Mierlo: “Echt gaaf dat mijn werk ook in Engeland een podium krijgt. Toch het land waar het allemaal gebeurd op het gebied van tuin en landschap. Dus nog even in spanning tot de grote uitreiking in Londen op 1 februari 2019!”

De Japanse watertuin

Deze rustgevende groene watertuin combineert de eigentijdsheid van het westen met een geraffineerde Japanse touch. Onze moderne vertaling van de Japanse tuin.

Een waterstroom is volgens de Japanse tuinfilosofie de bron van het leven, en de vijver het leven zelf. Rotsen zijn de obstakels in het leven die we tegenkomen. Door de brug over te gaan laat je de bekende wereld achter en stapt de groene wereld in, met het theehuis als toevluchtsoord om te mediteren. Meanderende paden nodigen uit om de tuin te ontdekken en te genieten van de uitzichten. Alles draagt bij aan een mindfulle ervaring.

De gebruikte materialen zijn geïnspireerd op wabi sabi principes. Die gaan over imperfectie en mooi verouderen. Een tuin die door de jaren heen alleen maar mooier wordt. Op de paden in de schaduw kan mos groeien, net als op de zachte, poreuze kleipannetjes van het dak. Een samenwerking met kunstenaar Xander Spronken resulteerde in de bijzondere brug van 2cm dik ruw staal waarvan het oppervlak blijft corroderen en veranderen. De palen komen uit een haven en zijn al meer dan 100 jaar oud.

Deze tuin is een prachtig voorbeeld van een vruchtbare samenwerking. Dankzij nauw overleg tussen klant, tuin-, licht-, bouwkundig architect en een perfecte uitvoering van hovenier en aannemer is deze bijzondere tuin tot stand gekomen.

Klik hier voor de volledige fotoreportage: https://vanmierlotuinen.nl/tuinen/japanse-watertuin

2018-10-10T09:58:47+02:0010 oktober 2018|Nieuws|