Tijdschrift voor de echte tuin- en groenliefhebber

Nieuws

Voorjaarsweekend 10 en 11 maart

Pittig tuinieren, Kruiden in de tuin

Kruiden staan volop in de belangstelling! De Botanische Tuinen en Rayon Utrecht van Groei & Bloei, de grootste groenvereniging van Nederland, organiseren ook dit jaar weer een fantastisch Voorjaarsweekend. Tijdens dit weekend (10 en 11 maart), gaat het over kruiden voor in de keuken, de tuin en het medicijnkastje. Er zijn allerlei lezingen, workshops, rondleidingen en een markt met o.a. (kruiden)planten, zaden, bollen en nog veel meer. Heerlijk overdekt in de kassen is dit evenement de perfecte start van het tuinseizoen.

Lekker, mooi en gezond!
In elk kookprogramma kom je ze tegen, verse kruiden met niet alledaagse smaken. Naast de klassieke keukenkruiden komen er steeds meer bijzondere smaken bij. De planten zijn vaak prima in de tuin te kweken en heerlijk om zelf mee te experimenteren. Maar kruiden zijn meer dan alleen maar ingrediënten voor de kookliefhebber. Ze worden al duizenden jaren gebruikt als huismiddeltje of serieus medicijn én het zijn vaak ook nog eens prachtige tuinplanten die rijk bloeien en in trek zijn bij allerlei insecten. Kruiden zijn echt enorm veelzijdig.
Tijdens dit weekend wordt je geïnspireerd om mooi, lekker én gezond te combineren.

Lekker praktisch
De insteek van het weekend is vooral praktisch voor elke plantenliefhebber. Of je nu een grote tuin of een klein balkonnetje hebt, kruiden kweken kan overal. Naast een breed aanbod van tuinplanten, zaden en gereedschap zijn er gespecialiseerde kruidenkwekers zoals Schoutens Kruiden uit Boskoop en The Natural World met exotische kruiden. Er zijn diverse workshops, lezingen en rondleidingen zoals een workshop ‘Thee uit eigen tuin’ van Modeste Herwig, een lezing over geneeskrachtige kruiden en over het kweken en zelf drogen van kruiden. Verder kun je meedoen aan een rondleiding langs tropische kruiden en specerijen en een rondleiding over hoe je mooi en lekker kunt combineren. Natuurlijk is er ook een programma voor kinderen.

Het complete programma en alle deelnemers zijn vanaf eind januari te vinden op de site van de Botanische Tuinen.

Informatie
De Botanische Tuinen Utrecht op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen € 7,50 voor volwassenen, € 6,- voor 65+ en € 2,- voor houders van een U-pas. Voor kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis. De Tuinen zijn in het weekend bereikbaar met Qbuzz lijn 28 vanaf Utrecht CS. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.uu.nl/botanischetuinen. Volg ons voor het laatste nieuws op Facebook.nl/botanischetuinenuu of Twitter: @UUBotu

Recommended