Wie weet hoe ik heet?

//Wie weet hoe ik heet?

Wie weet hoe ik heet?

Zou de uitdrukking Een blauwtje lopen op mij slaan? Best wel een leuk idee! Ja, ook ik heb betere tijden in de akkers gekend. Gelukkig zijn ze hier en daar in Duitsland lief voor me geweest en kom ik daar soms nog massaal voor. Ze stoppen zelfs met de auto als ik volop in bloei sta. Dat was vroeger wel anders, toen probeerden ze me uit te roeien. Nee, een erg hoge pet heb ik dus niet op van mensen. Maar gelukkig mag ik nu hier en daar weer in de randen van een graanveld als kleurige omlijsting fungeren. Net als de meeste akkeronkruiden – wat een rotwoord – ben ik eenjarig. Met kunst- en vliegwerk, dus in tuinen waar men mij verwent, red ik het overal, maar ik heb toch wel een voorkeur voor zandgrond.

Scroll naar beneden voor het juiste antwoord…

 

 

Centaurea cyanus – Korenbloem

 

2021-06-04T11:15:29+02:0022 juni 2021|Nieuws|