Wie weet hoe ik heet?

//Wie weet hoe ik heet?

Wie weet hoe ik heet?

Het lijkt wel of er heel wat afgevochten wordt aan de waterkant. De vorige keer waren het de pijlvormige bladeren van pijlkruid en nu lijken deze bloemen wel knotsen! Ach, beginnen ze weer te zeuren! Wij planten zijn helemaal niet zo agressief. Ik heb mijn bloemen nu eens in een bol gezet en dan wordt er gelijk al weer aan een moorddadige knots gedacht. Ik groei aan de waterkant en in het water en een groot deel van de wereld is mijn Bühne. Tot zelfs in Australië kom ik voor en ik ben er niet door mensen naartoe gebracht. Als de mensen de sloten en watergangen regelmatig schoonmaken kom ik wel weer terug maar als de sloot vol riet staat wordt het me te benauwd en dan vertrek ik. In de bloemenvaas zal ik niet terechtkomen maar als bindmateriaal wordt ik soms wel gebruikt. Eigenlijk moet je zeggen: werd ik gebruikt, want plastic, dat nare spul, heeft mij van het toneel verdrongen.

Scroll naar beneden voor het juiste antwoord….

 

 

 

 

 

Sparganium erectum – Grote egelskop

2021-10-07T13:14:57+02:007 oktober 2021|Nieuws|