Zakboek voor de klimaattuin

//Zakboek voor de klimaattuin

Zakboek voor de klimaattuin

Een leidraad om, ondanks de klimaatverandering, optimaal te genieten van de tuin, geschreven door Marc Verachtert en Bart Verelst. Een boek over extreme temperaturen, droogte en piekbuien, maar zonder schuldgevoelens af te vuren naar de lezer. In dit werk wordt aangegeven hoe we in Belgische en Nederlandse tuinen de klimaatverandering op een positieve manier kunnen onthalen. De lezer wordt dit keer niet met de vinger gewezen, integendeel het is een mooi verhaal over hoe we de stijgende temperaturen kunnen omarmen. In de tuinen van de nieuwe generatie zijn schaduw, klimaatadaptieve beplanting, spaarzaam omgaan met water maar ook waterevacuatie en biodiversiteit van groot belang. Tot op heden één voor één dure termen die mensen afschrikken. De auteurs Marc Verachtert en Bart Verelst maken in dit boek het klimaatverhaal echter tastbaar; aan de hand van een reeks voorbeelden helpen ze de lezer op weg om de tuinbeleving te optimaliseren, ondanks de veranderende weersomstandigheden. Genieten als God in Frankrijk, is de ondertoon van dit werk. Wat tot voor kort ervaren werd als ‘snikheet’ en ‘tropisch warm’, zal na het lezen van dit boek beleefd worden als ‘aangenaam warm’ en ‘heerlijk zomers’. En zo hoort het; het kan niet de bedoeling zijn dat de tuinliefhebber met een wrang gevoel de toekomstige zomers tegemoet kijkt.

Een aantal verrassende tips om het tuinleven nog aangenamer te maken, gegoten in een vlot leesbaar jasje, aangevuld met fotomateriaal dat de lezer nu al doet verlangen naar de volgende zomer.

zakboek voor de klimaattuin

Tuindagen van Beervelde denkt ook Klimaattuin
Op 8, 9 en 10 mei 2020 vinden in Beervelde de ‘Tuindagen van Beervelde’ plaats. Voor deze voorjaarseditie is het begrip ‘Klimaattuin’ gekozen als thema. Veel van de tweehonderd stands van deze bijzondere tuinbeurs zullen aandacht besteden aan de aspecten die aan bod komen in een klimaattuin zoals planten, producten, technieken en adviezen die tuingenieten garanderen bij de voorspelde wijzigende weersomstandigheden.
Graaf Renaud de Kerchove vroeg beide auteurs het peterschap van deze editie waar te nemen. Iets wat ze graag doen om de idee van Klimaattuinen nog meer en breder ingang te doen vinden. Marc en Bart zullen op de Tuindagen aanwezig zijn en hun klimaatverhaal staven. In een passende en sfeervolle stand worden lezingen en workshops gegeven door hen en andere specialisten. Beide auteurs stappen bovendien mee in een juryteam dat prijzen uitreikt voor de meest klimaatgerichte standhouder.

Over Marc en Bart
Beide auteurs zijn geen onbekenden onder tuinliefhebbers. Marc Verachtert is tuinjournalist met een achtergrond als tuinarchitect. Tuinieren is zijn hobby en passie, net als het ontdekken van mooie en/of bijzondere tuinen en groenprojecten in binnen- en buitenland. Hij publiceert in o.a. Het Nieuwsblad en magazines als Chic Gardens en Jardins&Loisirs en werkte doorheen de jaren voor en achter de camera mee aan tuinprogramma’s op VRT, Vijf en Vitaya. Bart Verelst genoot TV-bekendheid als deelnemer aan ‘Het Goede Leven’. Hij studeerde af als historicus gespecialiseerd in landbouwgeschiedenis, Bart schrijft voor diverse tuintijdschriften, verdedigt de belangen van de Vlaamse Tuinaannemers én zet producten van eigen bodem in de markt zoals gedistilleerde dranken op basis van fruit en eetbare bloemen.
De auteurs zijn beschikbaar voor interviews.

Zakboek voor de Klimaattuin
Totaal aantal pagina’s: 176
Prijs: 19,99 €
ISBN 978 94 014 6483 3 nur 420-425
Uitgeverij: Lannoo
www.lannoo.be/nl/zakboek-voor-de-klimaattuin

Neem nu een abonnement en ontvang een exemplaar: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk/

2020-02-20T18:05:53+02:0020 februari 2020|Nieuws|