Zakboek voor de vogeltuin

//Zakboek voor de vogeltuin

Zakboek voor de vogeltuin

Steeds meer mensen zijn gefascineerd door vogels, maar weten niet hoe ze in eigen tuin of tot op terras en balkon te krijgen. Het tuinboek Zakboek voor de Vogeltuin brengt daar verandering in. Tuinjournalist Marc Verachtert, ook auteur van onder andere het succesrijke en vooral praktische Zakboek voor de Klimaattuin, geeft op boeiende wijze praktische tips om het vogels naar de zin te maken en ze tot regelmatige, vaak zelfs vaste gast te maken in je tuin of op je groene terras of balkon.

cover zakboek voor de vogeltuin

Het boek zet vooral in op het creëren van een voor vogels (en mensen) gezellige omgeving met een mooie verscheidenheid aan bomen, struiken en bloeiende planten. Die planten zorgen voor zowel nestgelegenheid als aantrekkelijk voedselaanbod voor zowel zaad- als insectenetende vogels, stand- en trekvogels. Steeds vaker hebben vogels echter nog wat extra hulp nodig om sterk en gezond de winter door te komen en jongen groot te brengen, niet alleen in een verstedelijkte omgeving. Ook in de stadsrand en zelfs op de buiten hebben de vogels nood aan nesthulp en het aanreiken van wintervoer. Ook dat wordt behandeld in het boek, met hulp van ervaren tuinvogelexperten.
Eens vogels in de tuin wil je ze natuurlijk ook benoemen. Vandaar dat er ook een dertigtal vogelportretten door Willy Ceulemans opgenomen zijn. Al meer dan 15 jaar fotografeert hij vogels in zijn eigen tuin. Zijn portretten gaan verder dan de traditionele vogelfoto’s, ze geven inzicht in bijzonder voedselgedrag, hun omgaan met elkaar en andere bijzonderheden.

Over de auteur en fotograaf:
Marc Verachtert is tuinjournalist, tuinarchitect, bezieler van de Japanse tuin Hasselt en voor alles gepassioneerd tuinliefhebber. Hij publiceert in o.a. Het Nieuwsblad en magazines als Chic Gardens en Jardins&Loisirs, werkt voor en achter de schermen mee aan tuinenprogramma’s op TV en is auteur van o.a. Het Zakboek voor de Klimaattuin. Willy Ceulemans is verbonden aan Natuurpunt en fotografeert al jaren vogels in zijn ecologische tuin. Hij laat iedereen meekijken via www.vogelgedrag.be.

Praktisch:
Zakboek voor de vogeltuin
Aantal pagina’s: 176
ISBN 9789401481915
Publicatie door Lannoo januari 2022
Verkoopprijs 20,99 euro
www.lannoo.be/nl/zakboek-voor-de-vogeltuin

Neem nu een abonnement en ontvang een exemplaar: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk

2022-01-19T11:44:24+02:0019 januari 2022|Nieuws|