Zelfgemaakt ijs in elk seizoen

//Zelfgemaakt ijs in elk seizoen

Zelfgemaakt ijs in elk seizoen

Een boek met lekker, gezond en ambachtelijk ijs in de hoofdrol: 40 recepten die je gemakkelijk thuis kunt maken met verse producten en verrassende ingrediënten.

In IJs in elk seizoen speelt zelfgemaakt ijs de hoofdrol. IJs als dessert, als opfrisser, dorstlesser en zelfs hartig ijs en gezond ijs. Ambachtelijk ijs met heel verse producten en verrassende ingrediënten.

Modeste Herwig heeft zich voor dit boek laten inspireren door de seizoenen. Naast verse ingrediënten uit de winkel van de beste kwaliteit heeft ze ook fruit, groente, kruiden en bloemen uit eigen tuin gebruikt.

Zelf ijs maken is een koud kunstje, zelfs als je geen ijsmachine hebt: bolletjes zacht roomijs, heerlijk fris yoghurtijs, fruitig sorbetijs of ijs op een stokje. In de zomer maak je ijs met vers fruit en kruiden, in de winter met heerlijk warme smaken zoals honing, stoofperen, noten en gedroogd fruit. Zelfgemaakt ijs is vers, helemaal naar je eigen smaak en vaak ook nog gezond. Komt het ijs uit je eigen keuken dan weet je precies wat erin zit.

Met recepten voor roomijs, yoghurtijs, sorbets, ijslolly’s en voor ijs zonder kristalsuiker of zuivel, zoals pruimenijs met koekkruiden op basis van yoghurt, aardbeiensorbet met roomse kervel of zoet aardappelijs met pompoen (zonder zuivel), ijslolly’s met rode bessen en vlierbloesemsiroop, hartig doperwtenijs en dropijs met venkelzaad.

IJs in elk seizoen
Modeste Herwig
ISBN 9789462501584
Paperback
128 pagina’s
€ 14,95
www.forteuitgevers.nl/boek/ijs-in-elk-seizoen

2017-06-06T18:01:35+02:006 juni 2017|Nieuws|