Zus van Zand in Tuinen Mien Ruys

//Zus van Zand in Tuinen Mien Ruys

Zus van Zand in Tuinen Mien Ruys

Op 18 februari wonnen ze tweede prijs voor hun kunstinitiatief op de inspiratie & netwerkavond van Promotie Samenwerking Dedemsvaart (PSD). Het initiatief van Tuinen Mien Ruys en kunstenares Zus van Zand bestaat uit een solotentoonstelling van de kunstenares in de Tuinen. Maar, toen kwam corona. De Tuinen bleven gesloten.

Tuinen Mien Ruys Zus van Zand

Open voor publiek!
Op 29 mei mochten de Tuinen Mien Ruys onder RIVM-voorwaarden open voor publiek. Nu de Tuinen weer open zijn, kan ook de solotentoonstelling doorgaan. Zus: “Ik ben daar heel blij mee want al mijn andere tentoonstellingen waren afgelast.” Het inrichten van een tentoonstelling luistert nauw, zo bleek toen we een kijkje gingen nemen. Voorbij drie grote beelden van cortenstaal in het Ruisend Riet treffen we de vrouwen in de Nieuwe Proeftuin. “We zijn net bezig met het plaatsen van de laatste kunstwerken”, vertelt Monique enthousiast. Het maakt een groot verschil waar je iets plaatst. Mien Ruys was daar heel precies in. Een bloembak of vaas werd nooit zo maar ergens neergezet. Zittend vanaf haar stoel gaf ze instructies: ‘Nee, een beetje naar links. En dan: ‘dat is te veel, beetje weer naar rechts!’. Zo kon dat een tijdje door gaan. Totdat de bloembak of vaas op de juiste plek stond.” Zus: “Je hebt een bepaald beeld voor ogen dat wil je bereiken. Het is altijd een zoektocht.” De vrouwen lachen. “Mien Ruys hoefde niet aardig gevonden te worden, haar werk als tuinarchitect stond voorop,” aldus Monique.

Tuinen Mien Ruys Zus van Zand

Openingstijden
De tentoonstelling is per heden van start gegaan en duurt tot medio september. De openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 12 tot 17 uur. Zie voor meer informatie :
www.tuinenmienruys.nl of www.zusvanzand.nl

2020-06-30T15:12:29+02:0030 juni 2020|Nieuws|