Alle borders bloeien!

//Alle borders bloeien!

Alle borders bloeien!

De vakanties zijn (bijna) begonnen en het is hoog zomer! Terwijl heel Nederland een beetje minder gas geeft heeft Appeltern de handen meer dan vol aan hun tuinen en diverse deelgebieden. Er komen extra veel bezoekers in deze periode en nog meer dan normaal willen ze nu zo veel mogelijk mensen het optimale tuingevoel laten beleven.

Ze hoeven zich nu even niet druk hoeven te maken over de borders en plantcombinaties in de honderden tuinen. Door de voedselrijke voorzorg en de vochtregulatie floreren die bijna als vanzelf. Alle stijlen en duizenden plantcombinaties zijn nu te aanschouwen. Ze concentreren zich nu veel meer op kleine dingen. De helderheid van het vijverwater, de vitaliteit van de kuipplanten, de kleur en kwaliteit van de tuinmeubelkussens, de ramen van de tuinhuisjes, de positie van de kunstwerken, de decoraties, het onkruid tussen de bestrating, de parasols op de diverse terrassen etc. etc. Want tuingeluk zit in een klein hoekje, maar tuinfrustraties evengoed.

In juli bloeit bijna alles in het park. Bovendien zijn ook de vruchten overal zichtbaar. De bessen in de groentetuin zijn rijp. De tientallen Hortensia soorten bloeien. Favoriet bij velen zijn de Veronicastrum en Astrantia (Zeeuws knoopje). Het mooie van Appeltern is dat ’s zomers ook de vele nieuwkomers voor het eerst bloeien. Neem een kijkje in onze online plantenencyclopedie waar je ziet wat er momenteel allemaal in bloei staat! www.appeltern.nl

2018-07-09T12:03:55+02:0010 juli 2018|Nieuws|