Tijdschrift voor de echte tuin- en groenliefhebber

Nieuws

Verhalen over kruiden

Aan de vooravond van de opening van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 openen bijna alle musea in Fryslân in samenwerking met Tryater 2018 verhalen (www.2018verhalen.nl)

Hortus van Fryslân De Kruidhof staat op 26 januari helemaal in het teken van bijzondere verhalen over natuurlijk…kruiden! Van 19.00-22.00 organiseren we een gegidste wandeling langs verhalenvertellers die verspreid door de tuinen en in gepaste kledij hun verhalen roepen, fluisteren of zelfs zingen. Daarnaast is er een route die je op eigen gelegenheid kunt lopen en waar er voldoende gelegenheid is onderweg op te warmen bij een vuurtje. De avond is geschikt voor het hele gezin. De tuinen worden sprookjesachtig aangelicht. Daarnaast kun je kijken naar een kleine expositie met doktersinstrumenten die de wonderdokters en duivelbanners uit de Wouden en een eeuwenoud apothekersherbarium. Kinderen kunnen marshmallows roosteren bij een vuurtje in de Prehistorische Hof. Het IJstijdenmuseum is ook open. Toegang is deze avond geheel gratis.

Wil je vooraf een hapje komen eten in ons nieuwe Tuincafé? Om 18.00 uur kun je voor € 12,50 p.p. aanschuiven voor een winterse stoof met grootmoeders aardappelgratin. Reserveren noodzakelijk via info@hettuincafé.nl

Foto gemaakt door Jan Piet de Wal

Recommended