Bladtakken & roedestengels

//Bladtakken & roedestengels

Bladtakken & roedestengels

Er zijn planten die je in verwarring kunnen brengen. Planten horen bladeren te hebben en de bloemen moeten aan stengels groeien. Ja, we weten dat cactussen en Euphorbia daar de spreekwoordelijke hand mee lichten en daar hun eigen manier voor gevonden hebben, maar voor de rest: takken, stengels, bloemen, bladeren. Punt uit!

Ruscus aculeatus

Ruscus aculeatus

We willen ordenen, alles in hokjes plaatsen. Je moet er een algoritme voor kunnen maken zodat het overzichtelijk wordt en je het in hapklare brokken aan de mensen kunt serveren. Voor de meesten geldt: mooi hoor, al die planten en bloemen, maar alsjeblieft geen gedoe met moeilijke namen of afwijkende verzorging en ongewone, niet te verklaren vormen. Gelukkig zijn er ook echte plantenliefhebbers die het aparte juist zoeken en daarom misschien wel cactussen of vetplanten gaan verzamelen, of aparte bomen of rotsplanten. Denk ook eens aan die gepassioneerde kwekers die steeds weer onbekende planten introduceren en ook nog eens in staat zijn om ze te kweken. Het maakt het leven voor de echte plantenliefhebber een stuk spannender! Tot de buitenbeentjes behoren de planten met takken als bladeren en stengels als groene potloden. Sommige zijn zo apart dat ze daar hun sierwaarde aan te danken hebben, anderen wijken op het eerste gezicht nauwelijks af maar zijn wel degelijk anders.

Het hele verhaal lezen? Koop het magazine in de winkel of in onze webshop: www.tijdschriftdetuin.nl 0f neem een abonnement a 41,95 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk/
VANAF DIT JAAR OOK WEER LOS VERKRIJGBAAR IN BELGIË!

Helwingia japonica

Helwingia japonica

Colletia paradoxa

Colletia paradoxa

2021-09-10T10:31:19+02:009 september 2021|Nieuws|