Wie weet hoe ik heet?

//Wie weet hoe ik heet?

Wie weet hoe ik heet?

Ik verberg me een beetje tussen de oeverplanten. Als ik een mens was zou men van mij zeggen dat ik introvert ben. Maar ja, zo zitten wij nu eenmaal in elkaar. We gunnen iedereen een plaats aan de waterkant en nemen genoegen met de ruimte die nog over is. In Nederland voel ik me thuis; er zijn sloten en oevers genoeg en als het water van een beetje redelijke kwaliteit is, ben ik al tevreden. Aan zout en brak water heb ik een hekel en Limburg is me te droog, dus daar vind je me nauwelijks.
Dat veel mensen me niet kennen komt omdat ik tussen de andere hoge oever- en moerasbegroeiing nauwelijks opval. Maar wil je me beter leren kennen, zet me dan eens aan de rand van een natuurlijke vijver en reken maar dat je me dan steeds weer even komt bezoeken. Mijn bloemetjes zitten in een soort pluizige bolletjes bij elkaar aan korte stengeltjes die uit de bladoksels komen en zelf vind ik dat ze erg mooi zijn. Ik ben er zelfs heel trots op, dus wat zeuren jullie over introvert!

 

Scroll naar beneden voor het juiste antwoord:

 

 

 

 

 

Lysimachia thyrsiflora – Moeraswederik

2021-09-08T11:05:40+02:008 september 2021|Nieuws|