Creëer een vakantiegevoel in jouw tuin met de bohemian woonstijl

//Creëer een vakantiegevoel in jouw tuin met de bohemian woonstijl

Creëer een vakantiegevoel in jouw tuin met de bohemian woonstijl

Ben je toe aan een nieuwe inrichting van je tuin of ben je net verhuisd? Wat dacht je van het inrichten van jouw tuin in de bohemian woonstijl? Deze woonstijl zorgt voor het échte vakantiegevoel. Zo hoef jij niet meer het vliegtuig te pakken om tot rust te komen. In dit artikel lees je hoe je deze zomerse stijl in jouw tuin creëert.

Wat is de bohemian woonstijl?
Wellicht vraag jij je af: wat is de bohemian woonstijl eigenlijk? Er geen duidelijk antwoord, bohemian is namelijk een erg vrije stijl. Niet alles hoeft volgens een bepaalde richtlijn. Je kunt met deze woonstijl namelijk veel stijlen, patronen en kleuren met elkaar mixen. Deze woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van grote meubels. De aankleding is erg belangrijk in de bohemian woonstijl. Vaak wordt er een neutrale basiskleur gebruikt, wat vervolgens wordt gecombineerd met woonaccessoires met drukke kleuren of prints. Meestal worden souvenirs van vakanties gebruikt als woonaccessoires.

Tuinmeubels en accessoires
Kies voor grote tuinmeubels. Het beste kan je kiezen voor tuinmeubels van hout of rotan. Je kunt bijvoorbeeld een grote houten tuinbank combineren met een rotan stoel. Ook meubels van bamboe passen goed in deze stijl. Een hangmat of stoel versterkt het vakantiegevoel in jouw tuin. Qua accessoires heb je veel keuzes. Grote buitenkleden met prints zijn erg geschikt, ook een gaslantaarn en kaarsen zorgt voor extra sfeer. Daarnaast, zijn planten onmisbaar, kies dan voor mooie grote planten. Wil je meer privacy in je tuin? Plaats dan een tuinscherm van bamboe in je tuin.

Kleurrijke of basic verlichting
Bij een bohemian stijl kan je de keuze maken uit basic verlichting of juist kleurrijke verlichting. Maak je al veel gebruik van prints en drukke kleuren in je tuin? Dan is de keuze voor basic verlichting beter, omdat je tuin anders te druk wordt. Hierdoor lijkt je tuin niet alleen kleiner, maar je komt hierdoor ook minder goed tot rust in je tuin. Dit wil je voorkomen! Heb je slechts een aantal accessoires in je tuin of maak je gebruik van rustige prints? Dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld kleurrijke LED strips of andere opvallende verlichting. Door te kiezen voor tuinverlichting van 12 volt creëer je een fijne sfeer, omdat deze tuinverlichting niet te fel is. Bovendien is deze soort tuinverlichting goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden!

Past de bohemian woonstijl toch niet helemaal bij je? Bekijk dan eens de moderne, minimalistische, romantische of industriële woonstijl.

2022-06-20T12:32:54+02:0020 juni 2022|Nieuws|