Tuinen De Wildenborch open met Pinksteren

//Tuinen De Wildenborch open met Pinksteren

Tuinen De Wildenborch open met Pinksteren

‘Coronaproof’ wandelen in romantische sferen. Tijdens het pinksterweekend op zondag 31 mei en maandag 1 juni aanstaande kunnen tuinliefhebbers en wandelaars genieten van een wandeling langs de bloemenpracht in de romantische tuinen van Kasteel De Wildenborch te Vorden.

De tuinen, in de 19e eeuw aangelegd in Engelse landschapsstijl, bevinden zich direct achter het kasteel en zijn slechts enkele dagen per jaar geopend. Met de borders in bloei, het strak gemaaide gras en de bomen in hun blad, liggen de tuinen er op hun mooist bij. Tijdens de wandeling treft men zeldzame tuinbeelden aan, zoals het 17e eeuwse beeld van Daphne en Apollo, en monumentale bomen waaronder een twee eeuwen oude ‘Libanonceder’. Een ware lust voor het oog en een welkome activiteit in deze lastige periode.

Door de gemeente Bronckhorst is toestemming verleend voor het openstellen van de tuinen. Vanzelfsprekend gelden hierbij de huidige Coronamaatregelen en staat de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers voorop. Vandaar dat de opzet anders is dan tijdens voorgaande edities van de Open Tuinendagen. Zo is er dit jaar geen streekmarkt, geen kabouterroute en blijft het koetshuis gesloten. Koffie en thee wordt er dus niet geschonken. De route start bij het grote toegangshek en is uitgezet in één richting. Bij de kassa wordt gevraagd om met PIN of mobiel te betalen, bij voorkeur contactloos. Bezoekers dienen verder te allen tijde de aanwijzingen op de borden en van de toezichthouders op te volgen.

De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 6,50 (kinderen tot 12 jaar gratis). Alle inkomsten komen ten goede aan het tuinonderhoud. Parkeren is gratis en gebeurt op aanwijzing van de parkeerregelaars. Honden zijn helaas niet toegestaan, ook niet aangelijnd.

Kasteel De Wildenborch is gelegen in de Achterhoek, tussen Lochem en Vorden. Adres: Wildenborchseweg 20, 7251 KG Vorden

Meer informatie: www.wildenborch.nl

2020-05-19T14:24:10+02:0019 mei 2020|Nieuws|