Tijdschrift voor de echte tuin- en groenliefhebber

Nieuws

Haarlemmer Kweektuin

Evenement voor tuinbezitters.

Op zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 vindt in de Haarlemmer Kweektuin het grote jaarlijkse Voorjaarsevenement plaats. Men vindt daar een bijzonder sortiment planten, heesters, zaden, tuinmaterialen en onderhoudsproducten, voor de sier-, moes-, balkon en daktuin. Het duurzaam tuinieren staat centraal.

EEN BREED EN BIJZONDER AANBOD
Het evenement richt zich op de noodzakelijke vergroening van de particuliere buitenruimte. Noodzakelijk, omdat tuinen een substantieel deel uit maken van het groen dat wij voor ons welzijn nodig hebben. Dat geldt in het bijzonder voor het westen van ons land. Bubbelbaden, tuinkeukens, terrasverwarmingen en tuinschilderijen zal men er tevergeefs zoeken. Wel zijn er planten, in heel veel bijzondere soorten voor de sier- en de moestuin, voor het balkon of het dakterras. Daarnaast bieden deelnemers milieuvriendelijk tuinhout, mooi hoogwaardig gereedschap en minuscuul kleine beestjes ter bestrijding van plaagbeestjes aan. Anderen geven bemestings- en verzorgingsadviezen en verkopen het benodigde materiaal. De ‘wilde dieren’ rond de woning, denk aan tuinvogels, vlinders, bijen en egels, worden niet vergeten.

KINDERACTIVITEITEN EN HORECA
Enkele deelnemers verzorgen een kinderactiviteit. Verder is er voor hen in Haarlemmer Kweektuin een kleine speeltuin, een kabouterpad en een dierenweide. Het is een evenement voor het hele gezin. Wie moe en hongerig is geworden van het ‘tuinshoppen’, kan terecht bij een horecabedrijf, dat op het terrein gevestigd is. Een terras biedt de mogelijkheid om het gekochte te nuttigen.

NADERE INFORMATIE
Het Voorjaarsevenement wordt georganiseerd door Natuur- en Milieueducatie Haarlem en vindt plaats in de Haarlemmer Kweektuin; gelegen aan de Kleverlaan 9. Op beide dagen is het tussen 11.00 uur en 16.00 uur gratis toegankelijk. Ruime parkeergelegenheid vindt men in de nabij gelegen Cronjé-garage. Bel voor meer informatie naar NME-Haarlem: telefoon: (023) 511 47 02.

Recommended