Lita Cabellut – De Zwarte Tulp

/Lita Cabellut – De Zwarte Tulp
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Moderne schilderijen over de Hollandse zeventiende eeuw van 3 oktober t/m 31 januari 2021. Museum de Zwarte Tulp toont in het najaar van 2020 een prachtige reeks schilderijen van de Spaans/ Nederlandse kunstenares Lita Cabellut uit particulier bezit. De schilderijen zijn gebaseerd op het thema de ‘zwarte tulp’ en grote meesters en denkers van de Gouden Eeuw. In haar schilderijen maakt Cabellut een verbinding tussen klassieke portretschilderkunst en moderne technieken.

Sarah Blansjaar 280x200_30H

Sarah Blansjaar 280 x 200

Lita Cabellut is een goede bekende in de Nederlandse museumwereld. Na succesvolle museumtentoonstellingen in Den Bosch (Noord-Brabants Museum, 2013) en Amstelveen (Museum JAN, 2019) is het nu de beurt aan Lisse waar het thema ‘zwarte tulp’ prachtig samenvalt met de naam van het museum en de collectie.

Lita Cabellut (1961, Spanje) is een Spaanse multidisciplinaire kunstenaar die in Nederland woont en werkt. Cabellut is het meest bekend om haar schilderijen op grootschalige doeken met een eigentijdse variatie op de fresco-techniek.

Lita Cabellut groeide op als straatkind in Barcelona tot ze op twaalfjarige leeftijd werd geadopteerd. Gedurende deze tijd maakte ze kennis met de Spaanse meesters in het Prado Museum, waaronder de grote meesters Rubens, Frans Hals, Goya en Velazquez, waarna ze haar passie onmiddellijk aan kunst wijdde. Ze verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Nederland, waar ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Bij de tentoonstelling vinden extra activiteiten plaats, zoals lezingen. Volg ons hiervoor op de website of via Facebook. www.museumdezwartetulp.nl

Foto: Lita Cabellut – Sarah Blansjaar (2014), gemengde technieken op doek, 280 x 200 cm, particuliere collectie