Open Tuin De Heerenhof

/Open Tuin De Heerenhof
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Sinds 30 jaar werken Jo Willems en Jan van Opstal in en aan deze tuinen. ‘Nooit gedacht dat de grote moestuin met oude fruitbomen en wat ganzen zich zouden ontwikkelen tot wat De Heerenhof nu is geworden; een volwassen groene oase!”

Open Tuin dagen: Alle zaterdagen en zondagen in juni van 13.00-17.00 uur. Ook Pinksterweekend Open Tuin: 30-31 mei en maandag 1 juni. Alle zondagmiddagen muzikale optredens in het Groene Theater.

De oude tuin
Hun theaterachtergrond stond aan de basis van het ontwerp van de Heerenhof (1800 m2). Zij bouwden groene decors die door hun uitgesproken vormen en kleuren ieder tuindeel een ander karakter geven. Tussen de coulissen van hagen, leibomen en fruitbomen staan elk tuinseizoen weer andere juweeltjes in de spotlights. Achter de nostalgische kippenweide opent het piepende smeedijzeren hek naar “Het Groene Theater”. Hier wordt toneel gespeeld en de Zonnewende gevierd.

De nieuwe tuin
De mise-en-scene van deze tuin (1200 m2) is strak en minimalistisch, maar tegelijkertijd met een neiging naar opera in zijn groteske vormgeving. Binnen de groene transparante ruimte komen de wulpse vormen van het Buxuslandschap en de serene kleur van de Witte Slinger helemaal tot hun recht. Hier schrijden de twee gracieuze witte pauwen over de groene loper. De finale is het hypermoderne H-House, het huis van glas onder architectuur van Wiel Arets. Optimaal Binnenste Buiten.

www.heerenhof.nl