Bloemenpracht in Middachten

/Bloemenpracht in Middachten
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Na een periode van winterrust zijn de kasteeltuinen van Landgoed Middachten in De Steeg nabij Arnhem weer te bezoeken op 21 mei (Hemelvaartsdag) en van 31 mei t/m 30 september 2020. Het is een heerlijke plek om rond te dwalen en even de tijd te vergeten.

Met een rozentuin, een geurende kruidentuin, een openluchttheater met coulissen van taxushagen, grote grasparterres en zeldzame boomsoorten zijn de tuinen van Middachten een lust voor het oog. Bijzonder is dat er ook gesport kan worden: er is een grastennisveld en een croquetveld. In de oranjerie kan ontspannen worden met een kop koffie of thee en een versnapering.

De tuinen van Middachten zijn aangelegd aan het begin van de 18de eeuw en behoren tot de best bewaarde kasteeltuinen van Nederland. De formele tuinen van Versailles vormden toen de inspiratiebron, later zijn de tuinen aangepast aan de Engelse landschapsstijl en begin jaren ’80 van de vorige eeuw zijn ze gerestaureerd.

Praktische informatie
Openingstijden: De tuin is open van 3 juni t/m 30 september, woensdag t/m zondag, 12.30-16.30 uur. Het kasteel blijft deze zomer helaas gesloten. Entree: € 6,00 p.p., vrienden van Middachten, inwoners gemeente Rheden en kinderen tot 12 jr. gratis. Parkeren: Parkeerplaats Smidsallee, Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Loopafstand parkeerplaats – entree: ca. 320 m. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden. Meer info: www.middachten.nl