Tulpen plukken op de Dam

/Tulpen plukken op de Dam
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 15 januari 2022 is het eindelijk weer tijd voor een typisch Hollands feestje: Nationale Tulpendag. Het is de officiële start van een nieuw snijtulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam leggen tulpenkwekers, voor de 10e keer, een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis tulpen plukken (op=op). In 2022 is het thema ‘Share happiness’.

Delen op de Dam
In de pluktuin mag iedereen niet één, maar twee bossen tulpen gratis plukken. Een vrolijke bos voor jezelf en voor een ander. Gedeelde vreugd is immers dubbele vreugd. Het thema komt ook tot uiting in het spectaculaire en kleurrijke ontwerp van de pluktuin. Tijdens het gratis evenement worden de geldende COVID19-maatregelen gehandhaafd.

Delen in het land
Ben je niet in de gelegenheid om naar Amsterdam te komen? Gelukkig wordt de start van een nieuwe tulpenseizoen gevierd in heel Nederland. Onder meer via Instagram (@Tuliptime.info) en Facebook (@Tuliptime.info) worden deelacties georganiseerd. Daarnaast organiseren veel bloemisten en supermarkten in januari 2022 bijzondere tulpenacties die in het teken van ‘Share happiness’ staan.

Over Nationale Tulpendag
Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot begin mei is Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan.

Kijk voor meer informatie en actuele ontwikkelingen op Tulpentijd.nl of volg via Instagram (@TulipTime.info) en Facebook (Tuliptime).