Festival Gardenista 2021

//Festival Gardenista 2021

Festival Gardenista 2021

Na het succes van de eerste editie van Gardenista in 2019, stond het festival in mei 2020 op de agenda. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus COVID-19 was in een vroegtijdig stadium de keuze gemaakt het festival dit jaar niet door te laten gaan. Het landelijk bestuur van KMTP/Groei & Bloei heeft besloten te starten met de voorbereidingen voor Gardenista in 2021. Het festival vindt volgend jaar plaats van 26 tot en met 30 mei. Bezoekers zijn in 2021 van harte welkom op het prachtige landgoed van de historische buitenplaats Den Alerdinck in Laag Zuthem bij Zwolle.

Gardenista biedt bezoekers een compleet dagje uit in het groen. Zij zullen gaan ervaren dat het een feestje is om in de tuin bezig te zijn en inspiratie op te doen bij diverse thema’s. Zo zijn er talloze enthousiaste exposanten met tal van groen gerelateerde producten en diensten met een rijk en gevarieerd aanbod. Verder zijn er indrukwekkende, levensgrote bloemwerken, showtuinen en kun je deelnemen aan diverse groene workshops. Entertainment en kunst vullen het programma aan. Heerlijke horeca completeert het festival. Bezoekers kunnen gedurende de hele dag op diverse terrassen genieten van lekker eten en drinken uit de regio.

Het werkterrein van Gardenista omvat de hele keten van liefhebbers en professionals in de groene sector. Gardenista is hét festival in Nederland waar de hele groene keten samenkomt. Door in te spelen op maatschappelijke trends in de keten wil KMTP/Groei & Bloei jaarlijks een breed publiek trekken. Hou je van groen of wil je gewoon geïnspireerd worden je tuin of balkon te verfraaien met mooie planten en bloemen en daarbij goed gereedschap gebruiken, dan mag je dit festival niet missen. Alleen bij Gardenista vind je jaarlijks een presentatie van alle sectoren uit de groene wereld.

Leef in het groen
Het thema van 2021, Leef in het groen, staat voor het goede gevoel dat groen kan geven. De bezoeker gaat dit ervaren in een totale groenbeleving, zodat ze er ‘groener uitkomen dan ze binnenkwamen’. Daarbij gaat het festival verder dan tuinen en bloemen. Op alle onderdelen van Gardenista gaat de aandacht uit naar duurzaamheid.

COVID-19
Gezien de royale afmetingen van het festivalterrein acht het landelijk bestuur van KMTP/Groei & Bloei het mogelijk dat er rekening gehouden kan worden met eventueel beperkende maatregelen, gesteld door het RIVM.

KMTP/Groei & Bloei is met bijna 35.000 leden de grootste tuinvereniging van Nederland en Vlaanderen. De 130 lokale afdelingen organiseren diverse groene activiteiten in de eigen regio. Het maandblad Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift van Nederland. Gardenista is een KMTP/Groei & Bloei festival. www.gardenista.nl

2020-09-07T11:50:33+02:007 september 2020|Nieuws|