Plantendagen La Feuillerie

//Plantendagen La Feuillerie

Plantendagen La Feuillerie

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele PLANTENDAGEN met zeldzame en collectieplanten. Het ‘niet te missen evenement’ voor veeleisende plantenliefhebbers. Op 19 en 20 september van 10-18 uur.

Het thema ‘MAGISCHE HERFST’ is een uitstekende gelegenheid om niet alleen de spectaculaire verkleuringen van bomen en heesters te bewonderen, maar vooral de sierlijke en prachtige late bloeiers, zoals deze van : Asters, Dahlias, Gaura, Helenium, Persicaria, Salvia, Saxifraga fortunei, Sedum… voor de vaste planten, Abelia, Camellia, Caryopteris, Hebe, Heptacodium, Lagerstroemia… voor de heesters.

Bomen en struiken met eetbare en decoratieve vruchten, bloembollen, siergrassen, coniferen, zaden… zullen het rijk palet aan herfst mooiheden aanvullen, dat maakt dit schitterend seizoen echt magisch. Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar, het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

Toegang :
8,00 euros – leden van een tuinvereniging en senioren : 6,50 euros Kinderen van -12 jaar gratis .

www.lafeuillerie.be

2020-09-07T12:17:40+02:007 september 2020|Nieuws|