Fruitshow ’t Olde Ras

//Fruitshow ’t Olde Ras

Fruitshow ’t Olde Ras

Honderden appel- en perenrassen liggen voor u klaar om bewonderd te worden. Ogen te kort komen is het doel voor deze show. Uw zintuigen moeten bedwingen op weg naar de appel en peren proeftafels waar u zelf mag proeven, ruiken en beleven. Lekker zitten met een kopje koffie met de inmiddels beroemde appeltaart. Eigengemaakte jam proeven van onze heerlijke onbespoten vruchten en de nieuwe oude appel sorteermachine zien en horen draaien?

Ook dit jaar kunt u uw zintuigen uitdagen. Jong en oud gaan met een grote glimlach einde dag naar huis. Mag ik het recept van die zalige appeltaart? Jam van de Jubileum pruim, wat een geweldige smaak, doe mij maar twee potten. Smaakt dat appeltje van vroeger nog steeds zo lekker? Op zaterdag 9 en zondag 10 november 2019 bent u uitgenodigd om dit alles te komen beleven.

Ook dit jaar in het tweede weekend van november wordt in het unieke museum in Doesburg weer een grote Fruitteelttentoonstelling gehouden onder de titel ‘Verleden tot Heden’. Zoals de naam van de tentoonstelling al aangeeft, zullen tal van oude, maar ook nieuwe fruitrassen te bewonderen zijn, waaronder erg veel bijzonder zeldzame exemplaren. Er zijn zowel hand- als moesappelen, hand- en stoofperen, kweeperen, noten, mispels, sierfruit e.d. te bewonderen. Van vele oude rassen onbespoten fruit zijn de vruchten gratis te proeven en te koop, tevens kunt u deze dagen de fruitboom zelf kopen en gelijk meenemen.

Eigen vruchten kunt u meebrengen, om deze te proberen vast te stellen. Breng hiervoor 4-5 gave, rijpe vruchten mee. De Museumtuin is ook te bezichtigen en u kunt jonge bomen kopen. Er zijn hoogstammen, laagstammen, struiken, lei-bomen, dakbomen, spillen enz. Tevens ruim aanbod van unieke lectuur.

Appelsap uit eigen boomgaard
Een bijzonder unieke, pure, fijne appelsap gemaakt van meer dan 80 onbespoten appelrassen uit eigen boomgaard, zonder welke toevoeging dan ook. Te koop per glas en fles, zolang de voorraad strekt.

De Fruitshow wordt gehouden op zaterdag 9 en zondag 10 november,beide dagen van 10.00 – 17.00 uur.
Parallelweg Den Helder 1 te Doesburg.
De Museumtuin is gelegen aan de N317 hoek N 338, naast Zwembad Den Helder. Volg de bruine ANWB borden met opschrift –Museumtuin ’t Olde Ras -.
Entree € 3,– parkeren gratis.
Verdere inlichtingen, fructus@stipte.nl, Tel. 0651268802.
(u kunt niet pinnen)

2019-09-20T12:02:21+02:004 november 2019|Nieuws|