Herfstshow ‘Herfstig’ in Arcen

//Herfstshow ‘Herfstig’ in Arcen

Herfstshow ‘Herfstig’ in Arcen

Kasteeltuinen Arcen viert de afsluiting van het tuinseizoen met de herfstshow ‘Herfstig!’. Van zaterdag 5 oktober tot en met zondag 3 november 2019 wordt de pracht van de herfst getoond in het bloemen- en plantenpark in Arcen. Duizenden chrysanten, calluna’s, heideplanten en andere herfstbloeiers zijn te bewonderen met als thema ‘Mysteries van de Herfst’.

Kleurenpracht tijdens de herfst
De kleurrijke florale show Herfstig! toont de herfst op zijn mooist. Het kasteel en de tuinen zijn in de meest prachtige herfsttinten gehuld door indrukwekkende kunstwerken van herfstbloemen en -planten. Verdeeld over de vijftiental tuinen die Kasteeltuinen Arcen rijk is, zijn prachtige composities aangeplant die door hun grootte en felle kleuren een bombastisch effect hebben. Voor deze objecten worden duizenden chrysanten, heideplanten en andere herfstbloeiers gebruikt. Ook de borders in de tuinen worden aangeplant met een afwisselend assortiment herfstbloeiers. Andere tuinen, zoals de Acertuin met de mooie kleurschakeringen van de Japanse Esdoorns, tonen dat de natuur in de herfst zelf al prachtig is.

‘Mysteries van de Herfst’
Een team van lokale bloemarrangeurs verzorgt een bijzondere bloemenshow in herfstthema in het eeuwenoude Kasteel Arcen. Het bordes en de ontvangsthal met de imposante trap van het kasteel worden geheel in stijl aangekleed. De tuinen worden thematisch ingericht met herfstbloeiers, verrassende elementen en verhaallijnen zoals Dia de las Muertos in de Groentetuin of het Heksendorp in de Rhododendrontuin.

Kinderactiviteiten
Tijdens Herfstig! kunnen ook de jongste bezoekers van het park naar hartenlust genieten van herfstige activiteiten. In de overdekte Casa Verde kunnen ze tijdens de herfstvakantie en op zondagen meedoen aan gratis kinderactiviteiten waarbij ze al knutselend ontdekken hoe mooi en veelzijdig natuurlijke materialen in de herfst zijn. Verder kunnen zij zich vermaken in de speeltuin, de aaiweide, op de 21-holes midgetgolfbaan of tijdens het volgen van de speurtocht door het park.

www.kasteeltuinen.nl

2019-08-27T14:06:25+02:003 oktober 2019|Nieuws|