Nieuw boek: Droomplanten

//Nieuw boek: Droomplanten

Nieuw boek: Droomplanten

Het boek waar het allemaal mee begon. Het is 1989 als Piet Oudolf en Henk Gerritsen gevraagd worden een boek te schrijven over hun grote liefde voor een nieuwe vorm van tuinieren, waarbij de natuurlijke habitat van de planten centraal staat. Het boek, Droomplanten, werd een internationaal succes en groeide uit tot een klassieker. Nu 30 jaar later is het tijd voor een volledig herziene editie van deze plantengids. De humor en kundigheid waarmee Henk Gerritsen de planten heeft beschreven zijn zoveel mogelijk behouden, maar Noel Kingsbury heeft het boek zorgvuldig aangepast aan deze tijd.

De verschijning van het boek in het najaar valt niet toevallig samen met de verjaardag van Piet Oudolf, de belangrijkste exponent van deze inmiddels wereldwijd toonaangevende beplantingsstijl.

Eind jaren tachtig begonnen een aantal kwekers te experimenteren en gingen op zoek naar een nieuwe generatie betrouwbare en degelijke planten met een natuurlijker uitstraling, subtielere kleuren en een meer uitgesproken textuur en vorm – planten die ook na de bloei aantrekkelijk blijven.

In Nederland vonden Piet Oudolf en Henk Gerritsen in elkaar het perfecte klankbord en samen en los van elkaar maakten zij boeken die inmiddels tot de klassieken in de groenliteratuur behoren. Hun eerste samenwerking was Droomplanten, een echte plantengids, dat nu in een geheel nieuwe en handzame editie verschijnt. Waar nodig zijn de planten lijsten aangepast en aangevuld en het geheel is opnieuw
vormgegeven met prachtige nieuwe beelden. In de inleiding plaatst Noel Kingsbury het boek in historisch perspectief.

Droomplanten Piet Oudolf en Henk Gerritsen

Piet Oudolf is een van de meest invloedrijke hedendaagse tuin- en landschapsontwerpers ter wereld. Tot zijn werk behoort de beplanting van de wereldberoemde High Line in New York, de tuin van museum Voorlinden en diverse andere grote openbare projecten in binnen- en buitenland. Henk Gerritsen was een van de toonaangevende tuinontwerpers van Nederland. In zijn Priona Tuinen in Schuinesloot liet hij zien wat het betekende om op een lossere manier om te gaan met beplanting. Noel Kingsbury is journalist en tuinontwerper en is verbonden aan de University of Sheffield. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops in binnen- en buitenland en heeft ruim 25 boeken op zijn naam staan, waarvan 6 samen met Piet Oudolf.

Boekgegevens
Droomplanten. De nieuwe generatie tuinplanten – Piet Oudolf en Henk Gerritsen
Verschijnt begin september bij Hélène Lesger Books
ISBN 987 90 826836 4 6 | Paperback | ca. 288 pag. | ca. €19,95

Neem nu een abonnement en ontvang een exemplaar zie: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk

 

2019-10-01T17:19:54+02:001 oktober 2019|Nieuws|