OntwerpAcademie hervat klassikale lessen

//OntwerpAcademie hervat klassikale lessen

OntwerpAcademie hervat klassikale lessen

En start nieuwe cursus Biodivers Ontwerpen gericht op wilde bijen & dagvlinders. Met de versoepeling van de coronamaatregelen in het vooruitzicht, maakt de OntwerpAcademie nieuwe startdata bekend voor de opleiding Tuinarchitectuur en cursussen Plantenkennis. Op woensdag 3 juni a.s. start bovendien de nieuwe cursus Biodivers Ontwerpen gericht op wilde bijen & dagvlinders. Dolf Houtman, eigenaar OntwerpAcademie: “We volgen nauwkeurig de coronarichtlijnen van de RIVM en het protocol van de branchevereniging. Onze lokalen hebben we opnieuw ingericht met inachtneming van alle voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen. De toenemende aandacht voor biodiversiteit en het belang van bijen en vlinders in het bijzonder, hebben ons doen besluiten deze praktische cursus juist nu aan te bieden.”

Insecten hebben een belangrijke plek in ons ecosysteem. Insecten – en met name bijen en vlinders – zijn van invloed op het welzijn van planten en dieren als vogels, vleermuizen en amfibieën, hun voedsel én de voedselvoorziening van de mens. Tachtig procent van alle planten op aarde zijn voor de voortplanting afhankelijk van de bestuiving van de bij. “Dit besef dringt steeds meer door en is geregeld in het nieuws,” zegt landschapsecoloog Wankja Ferguson. “Deze korte en praktische cursus heb ik speciaal ontwikkeld voor de OntwerpAcademie en is geschikt voor tuinontwerpers, hoveniers, ecologen en tuinbezitters met affiniteit voor biodiversiteit. Bij welke planten gedijen welke insecten en waarom? En hoe kun je dat verwerken in een beplantingsplan?”

Podium Boskoop
Houtman: “Voor onze lezingenserie Podium Boskoop stond ook een lezing van Wankja op het programma. In aanloop daar naartoe ontdekten we Wankja’s kennis en bevlogenheid en hoe haar liefde voor vlinders, bijen en andere insecten is ontstaan. Toen we de lezing door de uitbraak van het coronavirus moesten annuleren, merkten we pas echt hoe groot de belangstelling is voor dit onderwerp. We hebben lang getwijfeld over het juiste moment voor de nieuw ontwikkelde cursus. De interactie met de cursisten werkt altijd het prettigst, maar indien de ontwikkelingen anders voorschrijven, starten we de cursus online. We gaan hoe dan ook beginnen.”

Eerst meer informatie over de opleidingen? Ook de studievoorlichtingsbijeenkomsten worden weer opgepakt met twee data in juni: maandag 15 en zaterdag 20 juni a.s. Kijk voor alle startdata op www.ontwerpacademie.nl.

 

Gehakkelde aurelia en veldhommel_foto Wankja Ferguson

Gehakkelde Aurelia en Veldhommel Foto Wankja Ferguson

grote en kleine kokjesbij op Campanula Trachelium Foto Wankja Ferguson

Grote en kleine Kokjesbij op Campanula Trachelium Foto Wankja Ferguson

Kleine vos_foto Wankja Ferguson_klein

Kleine Vos Foto Wankja Ferguson

Moshommel op rode klaver © Wankja Ferguson

Moshommel op Rode klaver Wankja Ferguson

2020-05-18T15:04:40+02:0017 mei 2020|Nieuws|