OpenTuinendag De Wildenborch

//OpenTuinendag De Wildenborch

OpenTuinendag De Wildenborch

Flaneren in romantische sferen. Op zondag 9 augustus aanstaande zijn de tuinen van buitenplaats De Wildenborch voor het laatst dit jaar geopend. Tuinliefhebbers en wandelaars kunnen nog één keer genieten van een wandeling langs de bloemen- en bomenpracht in Vorden.

De tuinen van De Wildenborch, aangelegd in de 19e eeuw in de romantische Engelse landschapsstijl, zijn slechts enkele dagen per jaar geopend. In de zomer liggen de tuinen er op hun mooist bij: de borders staan in bloei, het gras geurt en de bomen staan nog volop in hun blad. Wie langs de uitgezette route door de tuinen wandelt, treft bovendien zeldzame tuinbeelden aan, zoals het 17e eeuwse beeld van Daphne en Apollo of de ondeugende satyr. Ook jonge kinderen hoeven zich niet te vervelen: zij kunnen de speciale Kabouterroute ontdekken.

De Theeschenkerij in het Koetshuis is weer als vanouds geopend. Hier kunnen bezoekers terecht voor koffie, thee, drankjes en lekkernijen. Ook worden er plantjes en honing verkocht.

De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 6,50 (kinderen tot 12 jaar gratis). Zowel bij de kassa (entree) als de Theeschenkerij kan alleen met pin (of mobiel) betaald worden. Alle inkomsten komen ten goede aan het tuinonderhoud. Parkeren is gratis en gebeurt op aanwijzing van de parkeerregelaars. Honden zijn helaas niet toegestaan, ook niet aangelijnd.

De Wildenborch is gelegen in de Achterhoek, tussen Lochem en Vorden. Adres: Wildenborchseweg 20 in Vorden.

Meer informatie: www.wildenborch.nl

2020-07-28T13:30:22+02:0028 juli 2020|Nieuws|