Podium Boskoop Lezing

//Podium Boskoop Lezing

Podium Boskoop Lezing

Op maandag 4 juli om 19:30 vindt er weer een Podium Boskoop lezing plaats, dit keer gegeven door door landschapsarchitecte Berthe Jongejan, met als onderwerp ‘Wereldbeelden, hoe omgevingskunst ons de wereld laat zien’

De omgevingskunstenaars Olafur Eliasson, Henrique Oliveira en Robert Smithson verbinden landschap op een fascinerende wijze met hun imaginaire wereld. Eliasson en Oliveira zijn vrije geesten die het landschap letterlijk tot in het museum brengen of die het museumgebouw zelfs geheel laten innemen door hun landschappen. Smithson vormt nieuwe associaties met omgevingen die een aparte geschiedenis hebben. Ik heb me door deze land-art kunstenaars laten inspireren en ‘wereldbeelden’ gemaakt. Hoe kun je ontwerpen vanuit verschillende wereldbeelden? Welke wereldbeelden liggen er onder een ‘arcadisch’ ontwerp, een ‘modernistisch’ ontwerp of een ontwerp wat ‘wildernis’ toelaat in de tuin? Wat laten omgevingskunstenaars ons zien in tijden van klimaatverandering?

Spreker
Landschapsarchitect Berthe Jongejan studeerde aan de Wageningen University & Research af op Land Art en de relatie met landschapsarchitectuur. Vanaf 2014 werkt ze voor de rijksdienst voor het cultureel erfgoed (RCE). Ze is werkzaam als landschapsarchitect voor het groene erfgoed. Daarnaast is ze eigenaar van Colourfields – ateliers voor interactieve gebiedsontwikkeling. In haar vrije tijd maakt ze zowel ruimtelijke beelden als tekeningen. De verbinding van de mens met de aarde is voor Berthe van essentieel belang. Haar fascinatie voor natuurlijke materialen zoals hout is de start voor haar beeldend werk. Haar inkttekeningen ondersteunen het maakproces. Persoonlijke verhalen en inkttekeningen bracht zij samen in het in 2020 uitgebrachte boek: Het meisje met de blauwe voeten. Tijdens deze avond zal Berthe een aantal van haar werken tentoonstellen.

Informatie en aanmelden via www.ontwerpacademie.nl/agenda

2022-06-15T17:10:27+02:0015 juni 2022|Nieuws|