Bloempot zoekt tuinplant

//Bloempot zoekt tuinplant

Bloempot zoekt tuinplant

Soms heb je een plant en daar zoek je een bloempot voor. Soms is het andersom. Omdat je een mooie bloempot ziet die je wil hebben en daar de passende plant voor zoekt. In het assortiment van elho zijn die bloempotten te vinden. Nu de planten nog!

Welke plant in welke pot?
Het is belangrijk dat je een plant koopt die precies goed is voor de pot die je hebt. Dat doe je bijvoorbeeld door de pot mee te nemen naar het tuincentrum. Je kunt daar advies vragen of je gaat zelf op jacht naar de plant. Zoek er een op die precies past. Dat wil zeggen dat de pot niet te groot moet zijn voor de plant. Maar zeker ook niet te klein.

Plant verpotten, hoe doe je dat?
Sommige tuinplanten kun je zo, met plastic pot en al, in de bloempot zetten. Sommige planten zijn te klein behuisd en moeten eigenlijk direct in een grotere pot gezet worden. Het voordeel van de binnenpot is dat die gaatjes heeft waardoor het overtollige water weg kan. Kijk dus eerst of je een grotere binnenpot hebt, voor je de plant gaat verpotten. Vervolgens is verse aarde een must. Verpotten is eenvoudig, gewoon met nieuwe aarde in een grotere pot zetten.

De keuze is reuze
Het assortiment bloempotten is enorm. Ook in jouw favoriete kleur zijn bloempotten te vinden. Het leuke is dat je ook diverse variaties hebt in die ene kleur. Zo kun je een paar planten in een groepje bij elkaar zetten in verschillende potten. Ook in planten kun je variƫren, zodat je een bont gezelschap in je tuin hebt staan. Wist je dat je de bloempotten ook twee-in-een kunt gebruiken? Als je bijvoorbeeld tulpenbollen onder de plant poot, heb je in het voorjaar, als de plant zelf nog een beetje kaal is, wel al een bak met tulpen.

2022-06-16T11:11:33+02:0016 juni 2022|Nieuws|