Tijdschrift voor de echte tuin- en groenliefhebber

Nieuws

PRIMAdag Oma’s Achtertuin

Op zaterdag 5 augustus 2017 gevolgd door een proeverij

Een samenwerking van Kijktuinen Nunspeet met PRIMA lunch.diner.lounge. Op het eerste gezicht niet de meest voor de hand liggende samenwerking. Of toch wel?

Kijktuinen Nunspeet staat al jaren bekend om hun verscheidenheid aan bloemen en planten en sinds enige jaren ook om haar moestuin met biologische (vergeten) groenten. Dat laatste is waar Kijktuinen Nunspeet en restaurant PRIMA uit Nunspeet elkaar een aantal jaren geleden hebben gevonden.
PRIMA, een jonge onderneming op het gebied van eten en drinken, staat namelijk voor verse, eerlijke lokale producten. Een telefoongesprek gevolgd door een bezoek aan de Kijktuinen en een veelbelovende samenwerking was geboren.
Deze samenwerking dit jaar wederom uit een drietal PRIMAdagen in Kijktuinen Nunspeet. De eerste is in juni geweest. Op zaterdag 5 augustus 2017 de tweede en de derde zal zijn op zaterdag 21 oktober 2017.

Tijdens deze tweede PRIMAdag in 2017 worden groenten en kruiden onder de aandacht gebracht welke in deze tijd van het jaar aanwezig zijn.
Te denken valt o.a. alleen al aan de vele soorten sla. Niet alleen het bekende kropje, maar ook soorten als rucola, snijsla, rode eikebladsla en nog veel meer soorten.
Ook zijn er natuurlijk de kruiden zoals de verschillende soorten basilicum (kaneel, citroen, groene, rode), peterselie, selderij, rozemarijn, tijm, bonenkruid en nog veel meer.
Hierbij zal de gids u meenemen op een interessante tocht door o.a. de moes- en kruidentuin gevolgd door een proeverij. Hierbij zal de kok van restaurant PRIMA, u laten zien maar vooral laten proeven wat u met al deze mooie producten kunt doen.
Voor deze proeverij dient u zich aan te melden, want vol is vol en op is op.

De Kijktuinen en de kwekerij zijn gelegen aan de Kienschulpenweg 26 in Nunspeet en zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de deze dag bedraagt de entree € 15,00 inclusief de rondleiding en de proeverij. Aanmelden is noodzakelijk.
De reguliere entreeprijs voor de tuinen bedraagt € 7,50 inclusief koffie of thee.
Voor kinderen en groepen is er een aangepast tarief, evenals in het voor- en naseizoen.
Voor de echte liefhebber is er een liefhebberspas met vele extra’s.
Tevens zijn er diverse arrangementen samengesteld.
Restaurant PRIMA lunch.diner.lounge is te vinden aan de Dorpsstraat 8 in Nunspeet. Geopend vanaf 10.00 uur.
Zie www.kijktuinen.nl en www.prima-nunspeet.nl

Recommended