Tijdschrift voor de echte tuin- en groenliefhebber

Nieuws

Flower Festival Kijktuinen

op zaterdag 29 juli 2017 met rondleidingen om 10.30 en 14.00 uur bij Kijktuinen Nunspeet.

De themadag staat in het teken van de kleuren met een uitgelezen sortiment van vaste planten. Vele van de deze soorten zijn niet alledaags te noemen en vaak alleen maar verkrijgbaar bij specifieke kwekers.
Er zal aandacht besteedt worden aan sortiment, achtergrond, borderopbouw, kleurenschema’s, combinaties met andere planten, nieuwigheden etc.

De tuinen zelf bieden een grote variatie aan de lief¬hebbers: zo zijn er de borders van vaste planten met mooie kleurencombinaties oplopend van wit, zacht geel, zacht rose, purper en blauw tot geel oranje en rood.
Er is een klassieke rozentuin en in de veentuin en de schaduwtuin vindt men een grote verscheidenheid aan de meest bijzondere schaduwplanten. Een prachtig plein met waterpartij dat is geïnspireerd op het Alhambra loopt uit in een boogpad (berceau) van Gouden Regen. Een alpine rotstuin met een bergbeek geeft toegang tot een gedeeltelijk verzonken kas waarin aarzelend een begin is gemaakt met alpineplanten voor de droge plaat¬sen. Ook vindt men hier een grot met een waterval.
Een ieder kan verder genieten van een kruidentuin (met keuken-, verf- en geneeskrachtige kruiden), een gras¬sentuin en een bollen- en knollentuin.
Verder worden de tuinen gesierd door verschillend boogmateria¬len en andere elementen.
Een metalen pergola biedt plaats aan een tiental ver¬schillende soorten druiven en Clematissen. Een houten pergola is aan¬gekleed met witte en blauwe regens.

Kijktuinen Nunspeet is ruim vier hectare groot, waarvan twee ha. aangelegd met thematische tuinen, ontworpen door tuin- en landschapsarchitect L.J. Goedegebuure. Met veel liefde en oog voor detail zijn karaktervolle tuinen gecreëerd die elk een eigen sfeer uitstralen.

Daarnaast zijn in Kijktuinen Nunspeet tal van andere activiteiten te beleven zoals het blotevoetenpad en de (maïs)doolhoven. Ook beschikt Kijktuinen Nunspeet over een kwekerij en winkel waarin u keuze heeft uit meer dan 1000 tuinplanten, opgekweekt uit planten die te zien zijn in Kijktuinen Nunspeet. “Handmate” en ‘Homemade” dus.
Entree voor de kwekerij is gratis.

Kijktuinen Nunspeet ligt aan de Kienschulpenweg 26 in Nunspeet. De tuinen zijn geopend van 1 maart tot 1 november. Openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 10 uur tot 17 uur. Deelname aan de themarondleiding kost 10 euro inclusief entree voor de Kijktuinen en koffie en thee.

Kijk voor meer informatie op www.kijktuinen.nl

Recommended