Titel Duurzaamste Hovenier

//Titel Duurzaamste Hovenier

Titel Duurzaamste Hovenier

De titel ‘Duurzaamste hovenier van Nederland’ is dit jaar niet naar één, maar naar twee bedrijven gegaan. In de categorie ‘zonder personeel’ won Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder uit Deventer, in de categorie ‘met personeel’ won Hans Rozenveld van Rozenveld Hoveniers uit Gieten. Brons was er voor Adriaan Lagendijk van Lagendijk Tuinservice.

De prijsuitreiking voor de Duurzaamste hovenier van Nederland vond woensdag 16 januari plaats in het Groene Inspiratiepark op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. NL Greenlabel-oprichter en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, reikte de prijzen uit.

De twee winnaars ontvingen een accuheggenschaar uit handen van Arian Essenstam van Husqvarna, sponsor van de Duurzaamste hovenier en een van de initiatiefnemers van het Groene Inspiratiepark.

Twee winnaars
Volgens juryvoorzitter Ruud Snijders van Innogreen was de jury het er unaniem over eens dat er deze keer twee winnaars moesten worden aangewezen. Beide bedrijven haalden in de beoordeling hetzelfde aantal punten. Doordat het ene bedrijf wel personeel heeft en het andere niet, waren de kandidaten op sommige punten echter moeilijk te vergelijken.

In december heeft de jury met vertegenwoordigers van Tuin en Landschap, Innogreen en NL Greenlabel, samen met winnaar van vorig jaar Sjaak Willemstein, de drie genomineerde bedrijven bezocht. Binnenkort wordt bekend gemaakt hoe de verkiezingen voor de volgende editie eruit zullen zien.

Bijschrift foto:
Vlnr Hoofdredacteur Tuin en Landschap en jurylid Ralph Mens, Adriaan Lagendijk van Lagendijk Tuinservice, NL Greenlabel-oprichter Lodewijk Hoekstra, Hans Rozenveld van Rozenveld Hoveniers, Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder, juryvoorzitter Ruud Snijders van Innogreen. (Foto: Peter Bennink, Tuin en Landschap)

2019-01-18T11:03:54+02:0018 januari 2019|Nieuws|