Voorjaarsflora van een schiereiland

//Voorjaarsflora van een schiereiland

Voorjaarsflora van een schiereiland

Het woord Griekenland lijkt de laatste jaren haast synoniem voor kommer en kwel: massa’s vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden, verwoestende branden en een haperende economie. Maar Griekenland is ook het land met een roemrijke historie, met schitterende gebouwen en prachtige, zonovergoten stranden. En een zeer boeiende flora die vooral in het voor- en najaar overweldigend is.

Het schiereiland Pelion is bijzonder rijk aan planten. Al in de Griekse mythologie wordt dit gebied geroemd vanwege de plantenrijkdom. De geneeskundige centaur Cheiron leefde hier en de god van de geneeskunde,
Asclepias, zou door Cheiron onderwezen zijn. Op het betrekkelijk kleine en langgerekte schiereiland komen minstens 620 soorten planten voor waarvan 23 soorten endemisch voor Griekenland, dat wil zeggen dat die planten alleen in het wild in Griekenland te vinden zijn.

Het hele verhaal lezen? Hier vindt u alle winkels waar het magazine verkocht wordt in Nederland en België: www.tijdschriftdetuin.nl/verkooppunten/ Of neem een abonnement a € 38,50 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk/ Een mail met uw adresgegevens en iban naar info@tijdschriftdetuin.nl volstaat.

2019-01-18T11:12:58+02:0018 januari 2019|Nieuws|