Trompenburg Plantendagen

//Trompenburg Plantendagen

Trompenburg Plantendagen

Nu de coronamaatregelen beetje bij beetje zijn versoepeld, worden bij Trompenburg ook weer de bloemetjes buitengezet. En in dit geval zelfs letterlijk, want aankomend weekend is het weer tijd voor de jaarlijkse Plantendagen. Ruim 25 standhouders uit het hele land strijken in de Rotterdamse tuin neer met de mooiste planten en aanpalende (tuin)producten.

Met de bloeiende tuin als decor beloven de Plantendagen ook dit jaar weer een feest voor tuinliefhebbers te worden. Verspreid over de tuin staan tal van kramen, waar telers uit heel Nederland bijzonder groen voor tuin of balkon verkopen. Maar de Plantendagen zijn meer dan ‘slechts’ een markt. Het is een event voor het hele gezin. Zo kunnen kinderen deelnemen aan een speurtocht, een bijenhotel maken of meedoen aan een de workshop ‘Plantenportret op glas schilderen’. Deze laatste wordt gegeven door de artist in residence Rozemarijn Oosthoek. Tijdens de Plantendagen heeft zij tevens een expositie tussen de cactussen in de Woestijnkas.

Met al die activiteiten mag de inwendige mens natuurlijk niet vergeten worden. Daarom zijn er verspreid over Trompenburg meerdere plekken ingericht waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Zoals het er nu naar uit ziet, lekker in de zon.

De Plantendagen vinden plaats op zaterdag 12 en zondag 13 juni. Beiden dagen openen de poorten om 10:00 uur. www.trompenburg.nl

2021-06-08T10:51:51+02:008 juni 2021|Nieuws|