Het orakel van de bosnimf

//Het orakel van de bosnimf

Het orakel van de bosnimf

Vlinderprofessor Hans Van Dyck is een gepassioneerd verteller en eminent kenner van de natuur. Al van jongs af aan had hij grote interesse in dieren en planten, en bestudeerde hij hun leefgebieden. Zijn boek Het orakel van de bosnimf is een fascinerend verhaal over vlinders. Van de functies die de kleuren op hun vleugels hebben tot de vele aspecten van hun wonderlijk gedrag. Van de hongersnood waarmee ze kampen in moderne landschappen tot de analyse van wat snelle klimaatverandering met ze doet. Een verhaal over prachtige zorgenkinderen. Onze gids en rode draad door het boek heen is het bont zandoogje, een bosnimf.

Het orakel van de bosnimf. Hans van Dyck

Maar dit boek gaat ook over gepassioneerde mensen. Hans Van Dyck verweeft er zijn eigen metamorfose van vlinderjongen tot vlinderprofessor in. Een meeslepende getuigenis over verwondering en passie voor wetenschap. Hij vertelt ook over vele anderen die zich aangesproken weten door deze bijzondere insecten. Van kunstenaars die ze al eeuwenlang op allerlei manieren proberen te verbeelden tot ingenieurs die zich erdoor laten inspireren om technische problemen op te lossen.

Het leidt tot deze fascinerende vlinderparadox: krijg je door gebiologeerd in te zoomen op deze kleurrijke diertjes een bredere kijk op het aardse leven? Kunnen we bij de vlinder terecht voor levenslessen?

Het orakel van de bosnimf
Van vlinders en mensen

Hans Van Dyck
€ 22,99
ISBN 978 94 014 7676 8
304 blz.
Paperback met flappen

Neem nu een abonnement en ontvang een exemplaar: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk

2021-06-07T16:31:19+02:007 juni 2021|Nieuws|