Tuin van het Jaar 2016

//Tuin van het Jaar 2016

Tuin van het Jaar 2016

De Weldadige terrassentuin van Jaap Sterk Hoveniers Tuin van het Jaar 2016

De inzending van Jaap Sterk Hoveniers is zaterdag 27 februari tijdens VHG Vakmiddag op TuinIdee in ’s Hertogenbosch uitgeroepen tot Tuin van het Jaar 2016. De heer Jaap Sterk ontving de prijs uit handen van VHG directeur Egbert Roozen.

“Een prachtige terrassentuin met een enorme wow-factor, een weldaad,” zo staat vermeld in het juryrapport. “Deze naar een mooie bosrand aflopende luxe familietuin is compleet, knap geconstrueerd en bij het bezoek van de jury helemaal wedstrijdklaar. Deze inzending is een totaalconcept voor huis en tuin, perfect ingebed in de glooiende bosomgeving. Een plekeigen ontwerp, uitgevoerd met respect voor de woning, de hoogteverschillen en de bestaande bomen. Een unieke tuin op een unieke plek in Nederland!”

Publieksprijs
De vakjury heeft uit de zes genomineerde tuinen Dé Tuin van het Jaar 2016 gekozen, maar de stem van de tuinliefhebber bepaalt mede wie de Publieksprijs van deze landelijke wedstrijd krijgt. Deze prijs gaat naar: B&C Hoveniersbedrijf. De heer Combee en de heer Beunder ontvingen de prijs uit handen van VHG directeur Egbert Roozen.

BcHovenier

Vakmanschap voor elk tuinformaat
De winnaar en de vijf genomineerden tuinen zijn alle aansprekende voorbeelden van goed ontworpen, vakkundig aangelegde en onderhouden tuinen. De variatie in stijl, inrichting en oppervlakte is groot en toont aan dat een hovenier voor elk aantal vierkante meters een mooie tuin kan ontwerpen, aanleggen en onderhouden. De compacte Verzonken stadstuin van Biesot, de Verrassende pop-up achtertuin rijtjeshuis van New Art Groenprojekten en de Intieme moderne stadstuin van Hooft Hoveniers en Tuinontwerpbureau Greta Bäcker laten zien hoe je een klein oppervlakte tot een heerlijke groene ruimte omtovert. In de Hedendaags klassieke palazzotuin van B&C Hoveniersbedrijf en de Traditionele weelderige boerderettetuin Tukkers en Ten Hoeve tuinontwerp en realisatie draagt de royale buitenruimte bij aan het leefplezier van de eigenaars

Over Branchevereniging VHG
Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.

2016-03-01T15:11:48+02:002 maart 2016|Nieuws|